.

Imatge del tast de vins celebrat a La Capona el passat 27 d’octubre, de la mà de la DO Tarragona i la Pastisseria Velvet. Foto: La Capona

 

Aquest mes de novembre també s‟estrenen els tallers infantils, cada dissabte a partir de les 17 hores

 

El psicòleg, periodista i escriptor Jaume Funes encetarà el cicle de presentacions de la llibreria La Capona després de la seva reobertura. Serà el pròxim dimarts, 8 de novembre, amb la presentació del seu darrer llibre Quan la vida ens dol (Rosa dels Vents). A partir de les 18.30 hores, Funes explicarà amb detall l’objectiu d‟aquesta obra, que “pretén ajudar a tenir una visió personal més coherent sobre la salut i la malaltia mentals, a compartir un discurs social que aporti i que no segregui, a ampliar el grup dels professionals que comparteixen una visió integradora i que donen respostes que humanitzen, a exigir dels nostres responsables polítics una planificació coherent i no la venda d’etiquetes i de serveis etiquetats per curar les malalties mentals”.

Dies més tard, el 22 de novembre, serà el torn per al politòleg tortosí Jordi Arrufat i la seva obra La Via Bàltica (Saldonar). Es tracta d‟un llibre que narra el viatge que va fer la primavera del 2018 recorrent a peu l’itinerari de la cadena humana que les tres repúbliques bàltiques van organitzar l’any 1989. És una barreja de literatura de viatges i relat politològic i sociològic, que es nodreix de les entrevistes realitzades als diferents perfils de persones que van participar de la Via Bàltica 30 anys abans o que s’han beneficiat de l’arribada de la democràcia al seu país. La presentació, prevista per a les 19 hores, anirà a càrrec de la periodista danesa Helle Kettner.

El mes de novembre clourà amb la presentació del llibre Las cinco vidas del traductor Miranda (Editorial Funambulista), de Fernando Parra. És una novel·la que reflexiona sobre la identitat i la culpa, però també un relat de la resistència front les adversitats de la vida, plena de caigudes i resurreccions. Serà el pròxim 25 de novembre, divendres, a partir de les 19 hores.

Abans de finalitzar el mes de novembre, La Capona acollirà la primera signatura de llibres. Serà de la mà del programa de Tarragona Ràdio Cel·lacupido, amb la signatura de la obra Amar más allà de la monogamia: Poliamor, de la teoria a la pràctica (Alienta Editorial) de Lídia Manot. Tallers infantils els dissabtes a la tarda El mes de novembre serà el de l‟estrena dels tallers infantils, que tindran lloc cada dissabte a partir del 12 de novembre i a les 17 hores. Els tallers donaran protagonisme als contes i les emocions, a la creativitat i als cicles de la natura. Estan pensats per a infants des dels 0 fins als 5 anys, tot i que també hi haurà oportunitat per als infants de totes les edats amb l‟activitat ‘Contes que emocionen’.

Degustacions i tastos

La reobertura de La Capona està marcada per una nova etapa, on les presentacions de llibres es complementaran amb altres activitats, tallers i cursos. El passat 27 d‟octubre, per exemple, es va celebrar el primer acte després de la reobertura, amb una degustació de vins dolços i generosos de la DO Tarragona acompanyats per brioixeria salada, coques i panellets de la pastisseria tarragonina Velvet.

Les degustacions continuaran el pròxim 18 de novembre amb un tast de roms. Molt aviat es podran adquirir les entrades a través del portal Ticketic, amb preferència per a les persones sòcies del Grup de Consum. Per altra banda, pròximament s‟anunciarà el cicle de documentals que es projectaran a la part superior de la llibreria, i que s‟endinsaran en la temàtica de les desigualtats socials i de gènere.

Redacció