.

.

TOTS 21


Zacarías Henar, portaveu del PSC a l'Ajuntament de Salou

El Comitè Electoral de la Federació del PSC del Camp de Tarragona ha validat les candidatures de Josep Fèlix Ballesteros, Francesc Vallès (agrupació de Reus) i de Ramon Ferré (agrupació de Calafell) com a alcaldables socialistes per Tarragona, Reus i Calafell a les properes eleccions municipals. En el cas dels dos darrers, ha validat els avals presentats per ambdós candidats que superen amb escreix el 20% del total dels afiliats de les seves respectives agrupacions, que és el que determina el reglament de les eleccions primàries.

Així mateix, el Comitè Electoral també ha validat l’acord unànime de la comissió executiva de l’agrupació socialista de Tarragona pel qual s’acordava proposar a Josep Fèlix Ballesteros com a cap de llista del PSC a les eleccions municipals de 2015 per la ciutat de Tarragona.

En el cas de Salou, el Comitè Electoral ha confirmat que cap candidat ha presentat ni l’acord, ni els avals pertinents, per tant aquesta agrupació, com d’altres, es remet a la segona fase de proposta de candidats al mes d’octubre d’aquest mateix any. Tant Antoni Brull com Zacarías Henar van renunciar a presentar-se per no fracturar el partit, tal i com va avançar Tarragona21. Previsiblement, només hi haurà un candidat, que proposaria l’executiva local.

Demanda social

En relació a aquesta qüestió el secretari de política municipal de la Federació del PSC del Camp de Tarragona, Josep Masdeu, ha explicat que “ara tanquem la primera fase d’aquest nou procés d’eleccions primàries per elegir als nostres candidats de cara a les decisives eleccions municipals de l’any vinent. Creiem que hi ha una demanda social creixent per part de la ciutadania d’aprofundir en la democràcia directa i, per això, els socialistes hem decidit ser pioners a Catalunya a l’hora de donar satisfacció a les reivindicacions dels ciutadans.”

El reglament de les eleccions primàries determina que aquestes es poden convocar als municipis majors de 20.000 habitants. Aquí al Camp de Tarragona això afecta a les ciutats de Tarragona, Reus, El Vendrell, Cambrils, Salou, Valls, Calafell i Vila-seca. “Estem molt satisfets de què en aquesta primera fase de les eleccions primàries ja haguem elegit quasi la meitat dels nostres candidats als grans municipis de la demarcació”, ha dit Masdeu.