.

La portaveu socialista a Tarragona, Sandra Ramos. Foto: Cedida
La portaveu socialista a Tarragona, Sandra Ramos. Foto: Cedida

Davant el nou revés que ha rebut el govern municipal, la portaveu del PSC a l’Ajuntament, Sandra Ramos, ha lamentat que els dos grans contractes d’aquest mandat, en temes cabdals com són la neteja i el transport públic, hagin quedat deserts: “Davant la manifesta incompetència que està demostrant ERC en contractació, el govern continua venent fum per tapar la seva gran incapacitat de gestió”, ha dit.

La portaveu socialista argumenta que en el context actual de la crisi energètica, s’entén que hi hagi costos que s’han encarit com l’electricitat i el gas. Tot i això, els i les socialistes consideren incomprensible les declaracions del conseller d’Hisenda, Jordi Fortuny, que creu que el recurs interposat contra la licitació és una bona notícia: “És inaudit que per primera vegada en democràcia no hagin quedat coberts dos serveis essencials per la ciutadania. Les afirmacions del conseller Fortuny són lamentables i molt preocupants”.

El PSC reclama dotar pressupostàriament l’àrea de contractació amb els recursos necessaris per desenvolupar la seva feina de manera òptima: “La solució del PSC per revertir aquesta situació passa per incrementar la partida de contractació. En canvi, ERC aplica la venta de fum amb notícies irreals per tapar la seva manifesta nul·la capacitat de gestió”.

L’últim dels dos grans contractes que han quedat deserts, ha estat el de l’adquisició de 35 autobusos elèctrics impulsats per hidrogen verd. Alhora, la licitació incloïa el manteniment, la reparació i el subministrament d’aquest, per un valor de més de 38 milions d’euros: “Per aquest procés es va presentar una empresa, però no s’ha pogut licitar, a causa de les pretensions allunyades de la realitat del conseller Fortuny”.