.

Els tres diputats, amb l'ulldeconenca Núria Ventrura a l'esquerra, junt a Matias Alonso, diputat de Ciutadans per Tarragona

La direcció del grup del PSC ha decidit reubicar, en el seu espai a l’hemicicle del Parlament, als tres diputats díscols amb la cúpula. Marina Geli, Joan Ignasi Elena i la ulldeconenca Núria Ventura han quedat arraconat a la part més alta dels seients que els socialistes tenen assignats. Els tres crítics, que abans seien a la tercera fila de la bancada del PSC i amb Jordi Terrades i Celestino Corbacho pel mig, ara estan col·locats als últims escons de la quarta filera, sense cap més diputat del PSC i al costat dels escons de Ciutadans. La decisió es va prendre aquest dimarts en la reunió on també va determinar-se que Geli, Elena i Ventura quedaven apartats cautelarment de les seves responsabilitats al grup.

La reubicació dels tres díscols a l’hemicicle ha coincidit amb la pressa de possessió del nou diputat per Lleida, Òscar Ordeig, en substitució del també crític Àngel Ros, que va renunciar al seu escó per diferències amb la cúpula del PSC en el debat nacional i sobre la consulta.

Abans d’entrar al Parlament, Ordeig ha reclamat unitat d’acció en el PSC. “Fer política vol dir fer grup i fer pinya, i per tant el que necessitem és tenir unitat per acostar els problemes de la ciutadania al Parlament”, ha dit, tot afegint que “el més important és deixar de parlar de nosaltres i parlar dels problemes de la gent, i estic convençut que ho aconseguirem”. “És només qüestió de temps”, ha conclòs.