TOTS 21

La portaveu del PSC a l’Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos. Foto d’arxiu

El Grup Municipal Socialista ha presentat una moció en què demana al govern municipal que insti a la Generalitat a la creació d’un Fons Català per a la Reconstrucció social i econòmica per Tarragona. La portaveu dels i les socialistes, Sandra Ramos, ha explicat que es necessita tot l’esforç de totes les administracions públiques i cadascuna ha de contribuir en la part que li correspon. En aquest sentit , el PSC reclama que el govern de Catalunya acompanyi i es coordini amb tots els municipis per tal de saber totes les necessitats locals, amb l’objectiu que cap ciutat es quedi enrere.

Aquest Fons consistiria a crear un pla de xoc «urgent i específic» de 20 milions d’euros pel sector comercial i de la restauració, com també, la creació d’una línia d’ajuts de 50 milions per a PIMES i autònoms, que aniria acompanyada de 20 milions més per ajudar-los en el procés de digitalització. El PSC també insta a aprovar «de manera immediata», una Pla de suport de 10 milions d’euros per tal de garantir als més de 200.000 estudiants universitaris l’activitat acadèmica, d’aquest final de curs i de l’inici del següent. També, proposen accelerar el pagament de les factures pendents amb els proveïdors i realitzar una campanya específica per combatre el frau i l’elusió fiscal.

Ramos recorda que el passat mes d’abril es van aprovar uns pressupostos que no donen resposta als problemes socials i econòmics que pateix Catalunya, ja que segons els i les socialistes no reverteixen les retallades realitzades per CiU i el PP des de l’any 2011, amb la complicitat d’ERC, des del 2013, i la dels Comuns, aquest últim any. «Defensem reformular el pressupost, per tal d’adequar-lo a la nova etapa que engeguem enmig d’aquesta triple emergència sanitària, social i econòmica per ajudar al món local», afegeix la portaveu del PSC.