.

.

TOTS 21


Fotografia de Joan Ruiz en una parada informativa del PSC a Tarragona

Fotografia de Joan Ruiz en una parada informativa del PSC a Tarragona

“Volem que els milers de joves de les comarques tarragonines que van haver de marxar a l’estranger a guanyar-se la vida, colpejats per la crisi i les retallades educatives i laborals de la dreta a Madrid i Barcelona, puguin tornar a casa. El seu futur també passa per les urnes aquest 28 d’abril”, així ho ha afirmat avui Joan Ruiz, cap de llista del PSC al Congrés per Tarragona.

En aquest sentit, el candidat socialista ha explicat que més de 4.000 joves de les nostres comarques, en la seva majoria estudiants universitaris, es van veure obligats a marxar del país per poder accedir a un treball estable i ben remunerat durant els anys de la crisi.

“Els socialistes volem que aquests joves tinguin una oportunitat real per tornar a casa, tornar a Tarragona, i que ens ajudin a consolidar la nostra economia i recuperar el talent científic i professional que vàrem perdre. Per això el Govern de Pedro Sánchez ha aprovat aquest pla de retorn amb un conjunt de mesures específiques a tal efecte”, ha assenyalat.

El cap de llista socialista també ha recordat que Catalunya, amb el Govern Torra de Junts per Catalunya i ERC gestionant les polítiques educatives i d’universitats, és la comunitat de l’Estat que té les taxes universitàries més altes. “Amb ERC al capdavant de la conselleria d’Universitats les partides per educació han caigut un 10% en els pressupostos en els darrers set anys mentre que la inversió per alumne també s’ha retallat un 25%. Aquestes són les dades objectives que el senyor Rufian s’oblida de dir…”

“Malgrat aquesta gestió pèssima, ERC i el PDeCAT van decidir tombar els pressupostos socials del Govern progressista de Pedro Sánchez (juntament amb PP i Ciudadanos). Doncs bé, aquests pressupostos si s’haguessin aprovat haguessin suposat una injecció de 71 milions d’euros en beques per als estudiants catalans.”

“I què van fer aquells que diuen estimar-se tant Catalunya? Votar en contra per, just l’endemà, dir que no poden baixar les taxes de les matrícules universitàries “per falta de recursos econòmics”. I el dia abans havien votat en contra de què Catalunya rebés 2.200 milions d’euros en inversions directes? De vergonya aliena, senyor Rufian, de vergonya aliena…”

Joan Ruiz ha estat taxatiu i ha assegurat que si Pedro Sanchez és reelegit president i disposa de majoria per poder governar tornarà a presentar els pressupostos socials al Congrés per tal que siguin aprovats.

“Volem aconseguir que un mínim del 30% dels universitaris tarragonins tinguin una beca o ajuda pública per poder estudiar. Per tant, promourem un pacte d’Estat per augmentar les inversions en educació a fi i efecte d’assolir l’objectiu d’arribar al 5% del PIB”.

En conseqüència Joan Ruiz ha demanat “els vot dels joves per la candidatura del PSC, la del puny i la rosa. L’única que pot fer Pedro Sánchez president, barrar el pas a l’extrema dreta al poder, i apostar de debò pels joves des del Govern augmentant beques, facilitant el retorn d’aquests que van haver de marxar a guanyar-se la vida lluny de casa, i propiciant que puguin desenvolupar amb plenitud tots els seus àmbits de vida. Votar socialista és votar a favor d’un futur per al jovent d’aquest país.”

Joan Ruiz ha fet aquestes declaracions en una de les parades informatives que el PSC ha tret al carrer. Aquest matí el candidat socialista assistirà a tres d’aquests punts informatius a Tarragona, Roda de Berà i Constantí.