.

.

TOTS 21

Andreu Martín i el també regidor del PSC, Hèctor Fort, aquest matí en roda de premsa convocada davant l’aparcament de superfície situat davant la Biblioteca Central malgrat estar catalogat com a zona verda. Foto: Tots21

“Trobem que hi ha una sèrie d’espais verds i de parcs a Reus que estan impecables permanentment. I en canvi, hi ha una gran quantitat d’àrees estan en una situació de deixadesa i de manca de manteniment lamentable”. El portaveu del PSC a l’ajuntament de la capital del Baix Camp, Andreu Martín, ha denunciat l’existència d’aquests dos ritmes diferents de preocupació de l’equip de govern aquest matí en una roda de premsa destinada a criticar la “poca inversió en espais de gaudi de la ciutadania en els pressupostos de l’any vinent” i el contrasentit que suposa tenir catalogat al pla general urbanístic com a zona verda “l’aparcament de superfície situat davant la Biblioteca Central Xavier Amorós. Hi ha arbres, sí, però aquí ningú pot venir a passejar amb la família un cap de setmana. Pot venir només a aparcar el cotxe. Tenim per tant un govern que pretén passar per parcs zones que no ho són”, etzibava. “D’aquesta manera no anem enlloc” de cara a proporcionar “espais de gaudi per a la ciutadania, que s’han fet més necessaris que mai després de la pandèmia”. Martín ha reconegut l’existència “de l’incivisme, i la poca sensibilitat de part de la ciutadania. Però no pot ser que l’incivisme només afecti zones concretes i altres no”.

Ressaltant que Reus “és una de les ciutats de més de 50.000 habitants que està a la cua de zones verdes per càpita”, ha denunciat que els comptes destinats a ser aprovats “només comptabilitzen 300.000 euros. I d’aquests, més de 100.000 van destinats a l’adequació de la zona infantil de l”àrea del carrer Mare Molas a prop de Països Catalans. Quan parlem de parcs parlem de zones verdes, amb zones per joves i canalla, amb aigua i il·luminació correcte. Això costa diners quan l’equip de govern parla d’inversió multimilionària, en aquesta prioritat la partida és mínima”.

La proposta socialista s’articula al voltant de “cinc minuts”, és a dir i de forma genèrica, garantir zones de qualitat on poder també practicar esport a poca distància de casa. I en aquest sentit ha reclamat l’elaboració d’un pla que permeti identificar mancances, dissenyar estratègies i establir calendaris “com el que es va prometre ara fa 500 dies i no s’ha portat a terme encara”.

J.S.