.

Joan Ruiz a la seu del PSC Foto:Cedida

Joan Ruiz a la seu del PSC Foto:Cedida

El grup socialista ha presentat una proposició no de llei al Congrés dels Diputats en la què s’insta al Govern a arribar a un acord amb els ajuntaments afectats per tal de donar una solució definitiva al tram de la futura autovia A7 entre Tarragona i Vilafranca del Penedès.

Segons ha explicat el diputat socialista Joan Ruiz “la proposició insta al Govern a estudiar la possibilitat d’incorporar l’A7 amb l’AP-7 en el seu trajecte per la comarca del Baix Penedès i ampliar la gratuïtat actual del tram de l’autopista Vila-seca-Altafulla fins al Vendrell.”

Joan Ruiz ha recordat que la carretera nacional 340 al seu pas per les comarques tarragonines registra un elevat trànsit de circulació de vehicles que ha arribat a col·lapsar la via. En paral·lel transcorre l’autopista AP-7 en règim de concessió fins al 2021 i amb un peatge que actua com a element dissuasori.

“El fet que la carretera circuli per comarques amb gran densitat de població, com el Tarragonès i el Baix Penedès, que s’accentua amb el moviment de vehicles en caps de setmana i períodes de vacances ha generat cues, col·lapses circulatoris i, el que és pitjor, un elevat percentatge d’accidents de trànsit.”

Per pal·liar aquesta situació el ministeri de Foment va iniciar la construcció de l’autovia gratuïta A7, en alguns casos desdoblant trams de la N-340 i en d’altres construint nous trams, en especial al seu pas per les zones més densament poblades.

“La nova autovia soluciona els col·lapses i fa més segura la circulació suprimint els trams de concentració d’accidents, més coneguts popularment com a “punts negres.” Tot i això en els trajectes de la N-340, encara en ús, s’han registrat un augment tant dels col·lapses com dels accidents de trànsit, tal com han denunciat els mateixos ajuntaments de la zona. Aquesta situació no es pot dilatar sine die a l’espera d’una solució que no arriba…”

En aquest sentit Joan Ruiz ha recordat que “durant aquests quatre anys de Govern del PP s’ha arribat, pràcticament, a paralitzar la continuïtat de l’A7. Ni s’han construït nous trams ni, en alguna casos com el tram comprès entre Tarragona i Vilafranca del Penedès, no existeix ni tan sols un traçat consensuat, ni calendari d’obres per a la seva execució, ni res de res, malgrat el clam del territori exigint una solució.”

“Els socialistes entenem que el Govern ha de prendre una decisió de manera immediata d’acord amb la voluntat expressada pels ajuntaments i agents territorials. Una comarca com el Baix Penedès, una de les més transitades del país, no es pot permetre unes vies de comunicació per carretera que no es corresponguin amb les seves necessitats reals i objectives”, ha resumit el diputat socialista.