.

.

TOTS 21


Espai que ha d'ocupar BCN World

Espai que ha d’ocupar BCN World

El grup parlamentari socialista de les comarques tarragonines, els portaveus del PSC a l’Ajuntament de Salou i de Vila-seca i el president de la Federació del PSC del Camp de Tarragona s’han felicitat avui per l’aprovació del nou projecte del centre recreatiu i turístic de Vila-seca i Salou.

Segons ha remarcat el diputat socialista Carles Castillo “estem satisfets perquè fa anys que treballem per portar el projecte a bon port. Estem parlant d’un volum inversor de 2.500 milions d’euros i de la generació de 10.000 nous llocs de treball.”

“Malgrat aquest balanç positiu lamentem que hem perdut un any per petits canvis estètics. El projecte ja es podria estar executant. Nosaltres no ens hem mogut d’on érem: defensant un projecte de mesura humana que, a més, permet diversificar el sistema productiu de les comarques tarragonines i intensificar el desenvolupament del nostre sector turístic, amb nous hotels, centres de convenció, teatres i ampliant l’oferta comercial”, ha afirmat Carles Castillo.

L’únic punt anunciat ahir que el diputat socialista ha qüestionat és la reducció del sostre hoteler. “Aquest és un dels sectors més importants del nostre teixit econòmic i, per tant, no podem saludar una reducció que pugui comportar la pèrdua de llocs de treball ni que sigui a nivell potencial.”

Per la seva banda el portaveu socialista a l’Ajuntament de Salou, Toni Brull, s’ha mostrat sorprès per les declaracions d’ahir d’Oriol Junqueras en les que aquest parlava de la mort de l’antic projecte de BCN World. “Per respecte als que hem treballat des de fa anys per portar el projecte a bon port no hauria de dir això perquè el pla director presentat ara fa un any és molt semblant al document presentat ahir, tret d’al·legacions que nosaltres considerem no substancials.”

“Benvinguda ERC que ara ens dóna la raó però hem perdut un any, venim d’un túnel massa llarg i ara veiem la llum amb un document que, en essència, és molt similar al que ja teníem. No és cert que es tracti d’un nou projecte. És el projecte que sempre hem defensat els socialistes: humanitzat i posant l’èmfasi en la creació de nous llocs de treball per als habitants d’aquestes contrades.”

En aquest sentit, Ander Basterretxea, portaveu del PSC a l’Ajuntament de Vila-seca, ha recordat que “ERC va justificar al seu moment la seva oposició al projecte afirmant que en cap cas acceptaria la taxa del joc i ara l’accepta tot i que la taxa de joc no es toca. Vull avui agrair i valorar la bona feina feta durant anys per tots aquells que hem treballat sense fer soroll per fer avançar aquest projecte essencial per al conjunt de les comarques tarragonines.”

Finalment, el president de la Federació del PSC del Camp de Tarragona Xavier Sabaté ha afirmat que “els socialistes farem seguiment i estarem amatents a quatre eixos bàsics del projecte: primer, en relació a les empreses de l’adjudicació, volem empreses solvents i operadors que ofereixin garanties.”

“En segon lloc la formació del treballadors. Aquest tema és essencial perquè se’n pugui beneficiar la gent del nostre territori com nosaltres volem. En tercer lloc estarem amatents a la qualitat de l’edificació i la seva relació amb l’entorn. Hem insistit des del primer moment en aquests aspectes així com en el tractament d’aigua, residus i energia.”

“En darrer terme, continuarem especialment interessats en què l’u per cent de tota la inversió realitzada es destini a finalitats socials (el que vindrà a ser uns 24 milions d’euros). Aquest va ser el darrer aspecte que vam negociar i continuem plenament interessats en la seva consecució”, ha conclòs el president dels socialistes tarragonins.