.

.

TOTS 21


El portaveu adjunt del grup socialista, Francesc Vallès. Foto: J. M. Salvat/Reusdigital.cat

El portaveu adjunt del grup socialista a les Corts Generals i diputat de Tarragona, Francesc Vallès, ha denunciat “el menyspreu intolerable als tarragonins” que va mostrar ahir al vespre el PP en no acceptar la compareixença del ministre de Defensa per tal que donés compte de la possible arribada i emmagatzenament de residus procedents d’armes químiques sirianes al Port de Tarragona, tal i com han informat alguns mitjans de comunicació.

Segons el diputat socialista “és del tot incomprensible que el PP rebutgi explicar si és certa o no aquesta informació, una notícia que, com és lògic per tothom tret dels diputats populars, va aixecar una forta alarma social a Tarragona. El que ha fet el PP és un despropòsit polític i comunicatiu que ha provocat una alarma social innecessària. Com és possible que una setmana després el Govern del PP no hagi dit ni una sola paraula sobre el tema? Una mica de rigor i de respecte al dret a la informació dels ciutadans, si us plau.”

En aquest sentit, Francesc Vallès ha recordat que el Govern de Mariano Rajoy no ha confirmat ni tan sols si s’ha produït aquesta petició per part del Governs dels Estats Units, tal i com han assenyalat els mitjans que s’han fer ressò de la notícia. “Si ha hagut una petició dels Estats Units el Govern hauria d’explicar-ho a la ciutadania i en cas contrari desmentir-ho. En qualsevol cas els socialistes reiterem que cal una explicació oficial del que ha passat de manera urgent.”