.

El diputat socialista i membre de la Comissió de Foment del Congrés, Joan Ruiz, ha denunciat aquest dimarts “la paralització absoluta de les actuacions per suprimir els passos a nivell existents a la província de Tarragona per part del Govern del PP. La veritat és que l’executiu de Rajoy ha fet una veritable poda a la demarcació de Tarragona: tot aturat i els serveis i prestacions socials en caiguda lliure per culpa de les retallades.”

Pas a nivell de Salou. Foto ACN

Pas a nivell de Salou. Foto ACN

“Durant els anys de Govern socialista es va impulsar un pla de seguretat en els passos a nivell que contemplava l’eliminació progressiva d’aquests passos. Doncs bé, amb el Govern del PP també s’ha passat la podadora per aquí i s’ha desat aquest pla en un calaix”, ha remarcat Joan Ruiz.

Segons ha detallat el diputat socialista a la província de Tarragona continuen actius un total de 63 passos a nivell. En concret, quatre es troben ubicats al terme municipal de Tarragona, sis a Alcover, quatre a la Selva del Camp, cinc a Reus, quatre a Vila-seca, un a Flix, un a García, quatre a Mora la Nova, dos a Marçà, un a Riudecanyes, un a Riudecols, un a Botarell, un a les Borges del Camp, quatre a Constantí, tres a la Pobla de Mafumet, un a Roda de Barà, un a Picamoixons, un a Salomó, un a Creixell, un a Bellvei, quatre a Tortosa, un a l’Aldea, cinc a Mont-roig del Camp, dos a Cambrils, i quatre a Salou.

Durant els darrers anys de Govern socialista es van suprimir 10 passos a nivell de la línia Plana-Roda de Barà. “És una llàstima que de facto s’hagi aturat aquest pla de seguretat i millora perquè molts municipis tarragonins continuen travessats per línies ferroviàries al mig dels seus nuclis urbans com a conseqüència del seu desenvolupament urbanístic dels anys 70 i 80. Aquestes actuacions de Foment permetien no només suprimir passos a nivell sinó també millorar la seguretat dels existents instal·lant senyalitzacions lluminoses o paviment antirelliscant.”

/* JS para menú plegable móvil Divi */