TOTS 21

Sandra Ramos, en una imatge d’arxiu. Foto: Tarragona21

El Grup Municipal Socialista ha presentat 40 mesures per la reactivació de Tarragona durant la desescalada i la ‘nova normalitat’. La portaveu, Sandra Ramos, ha explicat que aquestes propostes estan recollides, valorades i proposades amb els actors socioeconòmics de la ciutat i neixen per proporcionar solucions que contrarestin el efectes de la Covid-19.

Aquestes iniciatives tenen l’objectiu d’aportar idees i mitjans per garantir l’ocupació i l’activitat econòmica dels tarragonins i tarragonines i afirmen que no formen part d’un paquet tancat ni estàtic. Segons Ramos, les mesures no sobrepassen el romanent de l’exercici anterior i són «realistes» amb l’actual situació econòmica i financera del consistori.

Els socialistes tenen l’objectiu d’acabar amb la ‘desinformació’ i, és per això, que proposen augmentar la partida en publicitat als mitjans de comunicació locals: «Venen dies que la gent voldrà seguir estant molt informada per com es desenvolupa les fases de la desescalada i els mitjans de comunicació locals són imprescindibles per realitzar aquesta tasca», afirma Ramos. També proposen aconseguir el segell ‘Ciutat Free Covid’ -Ciutat lliure de Covid- per a potenciar el turisme nacional: «Hem de visibilitzar que Tarragona és la província catalana amb menys afectació pel coronavirus i hem de prendre mesures per a que la ciutadana es senti segura», explica Ramos. Al PSC titlla d’insuficient la proposta d’un augment de 100.000 € al sector cultural per part del govern municipal i aposta per allargar-la fins a 250.000€.

Dintre de les 40 mesures socialistes, destaquen la creació d’una ajuda única i directa de 300€ pels autònoms i autònomes de Tarragona i duplicar la partida pressupostària destinada a ajudes al lloguer per a micropimes: «Amb aquestes iniciatives volem pal·liar els efectes de la Covid-19 al comerç de proximitat, ja que serà un dels sectors més importants durant la desescalada», explica el conseller Berni Álvarez. En aquest sentit, també proposen la suspensió de les taxes d’ocupació de via pública de taules i cadires i de la prestació del servei de mercats, aplicables als marxants no sedentaris.

El PSC tarragoní aposta per la creació d’una targeta ‘Tarragona Solidària’, que facilitaria a les famílies més vulnerables aconseguir una alimentació adequada comprant al petit comerç i als mercats de la nostra ciutat, no aplicable a grans superfícies. També volen aconseguir un Pla Local d’Ocupació destinat a «afavorir l’ús cívic dels espais públics i vetllar per les normes de convivència», afirma el conseller Mario Soler.

Una de les altres mesures «importants» dels i les socialistes és la creació d’un programa d’aprenentatge durant l’estiu, com també, millorar la formació dual i la innovació en les àrees de coneixement relacionades amb l’activitat productiva del territori. El conseller socialista Francesc Roca explica que aquestes propostes van lligades a «un nou repte educatiu: una escola híbrida. Per això, aquests mesures seran essencials durant el proper curs escolar».