.

Floria: “Els clubs han de poder fer servir la instal·lació mentre fem front comú per reclamar a la Generalitat que cedeixi el Palau a Tarragona”. Foto: PSC

El Partit dels Socialistes de Catalunya ha instat avui al Govern Municipal d’ERC-En Comú Podem que signi un conveni temporal per poder reobrir el Palau d’Esports de l’Anella Mediterrània als clubs de la ciutat de manera immediata. En paral·lel, el Grup Municipal Socialista s’ha ofert per reclamar conjuntament a la Generalitat que compleixi amb el compromís de cedir la instal·lació a la ciutat de Tarragona, sense condicions. “Cal obrir les dues vies de treball, tenint en compte que sigui quina sigui la tramitació administrativa per fixar la titularitat, el Govern ens ha informat avui que serà l’Ajuntament qui pagui les obres que manquen fer i per tant és possible posar en marxa la instal·lació sense més retards”, ha explicat la consellera Begoña Floria.

La regidora del PSC ha recordat que la Generalitat es va comprometre a fer el Palau d’Esports i donar-lo a la ciutat, amb motiu dels Jocs Mediterranis. De fet, el Govern de l’Estat va fer la piscina, també en terrenys municipals, i la va lliurar a Tarragona, sense que hi hagin hagut les dilacions que hem patit amb el cas del pavelló esportiu. “Ens costa entendre el canvi de criteri del Govern de la Generalitat, i per això hem votat en contra de la fórmula plantejada avui per l’Ajuntament, que parla de cessió gratuïta dels terrenys a la Generalitat sense condicions de retorn i on Tarragona sortia perdent clarament sense cap compensació a canvi i pagant totes les despeses”.

Floria ha demanat que es retirés el punt de l’ordre del dia presentat a la comissió d’Urbanisme, per elevar a plenari la cessió gratuïta dels terrenys on està el Palau (valorats en gairebé 700.000 euros). “Ens hem ofert a sumar tots els partits en un front comú i reclamar a la Generalitat el que el mateix govern autonòmic va prometre, però finalment el Govern d’ERC-En Comú Podem ha mantingut el punt i hem hagut de votar en contra, a la vegada que hem exigit que el Palau s’obri de manera immediata”, ha dit Floria. En aquest sentit, la consellera ha explicat que el mateix govern municipal preveia obrir el dia 1 de setembre, sense tenir la tramitació de la titularitat resolta, i fins i tot té clara la via de finançament per acabar les obres. “És una bona notícia, perquè vol dir que reobrir el Palau és possible, i per això hem demanat que es faci de forma immediata, no cal esperar a setembre”, afirma la consellera socialista.

Cal recordar que el Palau ja ha acollit diversos esdeveniments durant el darrer any com el Torneig Movistar, el Campionat d’Espanya de Tennis Taula i la Marató Costa Daurada. “Des del PSC pensem que és la Generalitat la que hauria de pagar el final de les obres, perquè es va comprometre a lliurar el Palau d’Esports a la ciutat acabat completament. Tot i això, si el Govern autonòmic s’ha desdit d’aquest compromís, és urgent que l’Ajuntament acabi l’equipament i reobri, exigint a la vegada, i en un procés paral·lel, la titularitat completa. En això, sumarem però és el govern municipal el que ho ha de liderar fent força davant la Generalitat”, ha conclòs Floria.

Redacció