.

D'esquerra a dreta, Cecilia Mancini, Valle Mellado i Mario Soler. Foto: Cedida

D’esquerra a dreta, Cecilia Mancini, Valle Mellado i Mario Soler. Foto: Cedida

La cap de llista del PSC a les eleccions generals per Tarragona, Valle Mellado, ha afirmat aquest dimarts que “tots els avenços que s’han produït a Espanya en matèria d’igualtat i feminisme s’han dut a terme amb governs socialistes. Tots!”.

Entre aquestes mesures legislatives ha destacat la llei del divorci, la llei del avortament, la llei del matrimoni igualitari, la llei contra la violència de gènere o la llei d’igualtat.

“Doncs bé, ara tots aquests avenços i drets estan ara amenaçats. El PP sempre els ha qüestionat i els ha recorregut davant dels tribunals, pensem per exemple en el matrimoni igualitari. VOX directament els nega, nega que hi hagi cap violència masclista tot i que més de 1.200 dones han estat assassinades des de 2003″, ha explicat.

Davant d’aquest perill real, el d’un Govern del binomi VOX-PP que ens faci retrocedir el rellotge de la història 40 anys en matèria d’igualtat, Valle Mellado ha demanat directament “el vot al PSC de totes les dones i homes que creuen en la igualtat. Si algú tenia algun dubte el debat d’ahir ha estat plenament aclaridor. Aquí tan sols hi ha una disjuntiva: o bé seguim avançant amb Pedro Sánchez de president o bé ens trobarem al senyor Feijoo anomenant Abascal de vicepresident del Govern o, qui sap si, de ministre de família”.

Mellado ha recordat que “el VOX-PP ja ha avançat que es carregarà el ministeri d’Igualtat. Així a les braves, se’l carregaran. Podem permetre aquesta insensatesa? De veritat que ho consentirem?”, ha preguntat retòricament.

En aquest sentit, la candidata socialista ha remarcat que “en aquesta província s’escullen sis diputats i quatre senadors. Si volem realment frenar a l’extrema dreta i seguir en la senda del progrés hem d’aconseguir el màxim nombre de diputats i diputades, senadors i senadores, socialistes”.

“Dividir el vot en opcions minoritàries que no tenen ni la més mínima opció d’arribar al Govern o “passar” d’anar a votar, com irresponsablement defensen alguns, tan sols acosta als ultres al poder. Cal anar a votar massivament i concentrar el vot en el PSC per seguir avançant i evitar, alhora, una regressió en drets i llibertats que podem estar lamentant durant quatre anys. Pensem-hi”, ha conclòs la cap de llista socialista per Tarragona.