.

El candidat a l’Alcaldia, David González, durant la roda de premsa d’avui

El PSC de Salou ha presentat avui un programa electoral pensat “per viure, treballar, gaudir i avançar”, ha destacat el cap de llista, David González. Les mesures principals defugen la construcció de grans equipaments públics i van encaminades als joves, a les persones necessitades, vulnerables, a les dones, als dependents i contra la desigualtat sexual. En àmbits econòmics s’aposta per la formació, per dinamitzar el sector comercial, pel turisme esportiu i cultural.

Amb l’onada a favor de la victòria socialista a les passades eleccions generals, González proposa un decàleg netament social i com a primera mesura instaura la posada en marxa de l’Oficina Local de l’Habitatge en el context d’ “impulsar i reforçar polítiques d’habitatge, creant noves línies d’ajudes al lloguer jove” i incrementat les ajudes a les despeses de la llar fins a recuperar l’Oficina d’Habitatge, que els socialistes ja havien posat en marxa quan van governar Salou fa 11 anys.

Proposa també el PSC “un nou recàrrec de l’IBI als pisos buits” i requerir als propietaris dels habitatges buits perquè els posin en lloguer pel seu compte o a través de l’Oficina d’Habitatge. Altrament, es proposa seguir incrementant la plantilla de la Policia Local en una dinàmica de buscar més seguretat al municipi. En temes urbanístics, el PSC millorarà els espais públics i places, com la d’Andalusia o Corona d’Aragó, i els parcs infantils del municipi. En aquest camp, es crearà la Brigada d’Intervenció Ràpida.

Places residencials per a gent gran

Forma part del paquet de mesures plenament socialdemòcrates la creació del Consell Municipal de la Salut, impulsar un programa de creació de places residencials per a la gent gran que vingui a reduir el gran dèficit actual, mentre també en salut s’ampliarà la dotació de desfibril·ladors al municipi en equipaments públics.

En matèria de treball, el PSC proposa com a prioritat la construcció de l’edifici de Serveis Socials i Ocupació, “dues àrees bàsiques per atendre els usuaris” que necessiten espais “dignes”, ha subratllat el candidat. També s’incementaran els recursos destinats a plans d’ocupació, en el que suposa substituir la feina que no està fent la Generalitat, i destaca l’aposta pel coworking, un servei que s’ubicaria al xalet del carrer Barcelona.

En esports, es canviarà la gespa de l’estadi de futbol municipal, es renovarà les instal.lacions de la piscina municial i es construiran noves pistes poliesportives cobertes a les escoles.

En el camp comercial es treballarà colze amb colze amb l’associació de comerciants buscant professionalitzar el sector. En turisme, es reclamarà la redistribució de la recaptació que genera la taxa turística del cent per cent i s’apostarà “per la feina transversal per atreure i consolidar turisme esportiu i cultural”. Es vol donar una forta empenta al municipi en matèria cultural generant rutes a partir de la Torre Vella i dels jaciments arqueològics, que són desconeguts. També es potenciarà “el turisme cultural i de congressos, la indústria àudiovisual i les empreses tecnològiques vinculades al turisme per generar ocupació al llarg de l’any”.

Discriminació de gènere

La lluita contra la discriminació de gènere i per discapacitat serà un dels eixos programàtics dels socialistes i es crearà “el Consell Municipal de les Persones Discapacitades” per tal d’assolir l’accessibilitat universal. També es frenarà la proliferació de locals de joc per evitar casos de ludopatia. Totes les polítiques i línees estratègiques de l’Ajuntament incorporaran la perspectiva d’igualtat de gènere i discapacitat. Altrament, hi haurà ajuts per l’adquisició de llibres de text, material didàctic i informàtic per a l’alumnat.

D’altra banda, el PSC proposa la creació d’una regidoria específica de defensa animal, combatent l’abandonament, promovent actuacions conjuntes amb les associacions de protecció dels animals i enfortint la formació d’equips d’agents de l’autoritat municipal especialitzats en la recollida d’animals exòtics, el maltractament i la venda il.legal.

Per als socialistes és clau “la planificació i l’organització i saber quin model volem, sense anar improvisant”, un missatge que David González porta temps reclamant. Com ho faran? “Redactant un Pla d’Actuació Municipal al principi del mandat per tal d’establir l’estratègia municipal, del qual en rendirem comptes a la ciutadania”.

J. Garcia