.

.

TOTS 21


David González i Estela Baeza, conversant amb militants i simpatitzants. Foto: Tarragona21

El PSC de Salou ubicarà la regidoria de Serveis Socials del municipal en un nou edifici, que al mateix temps disposarà de la nova Oficina Municipal de l’Habitatge, una de les propostes electorals estrella de l’equip que comanda David González i que ha tingut en Estela Baeza la seva regidora de Serveis Socials.

Les propostes socials del PSC, presentades avui, “es basen en les persones, defugint de grans projectes” i centrades “en la qualitat de vida de la ciutadania”, ha subratllat Baeza. Les polítiques socials tindran com a epicentre no només el catàleg bàsic de Serveis Socials, sinó plans d’ocupació. “Per aconseguir que els serveis funcionin millor, el projecte estrella serà la construcció d’un edifici per a Serveis Socials i Ocupació. En aquest mandat passat ja s’havia creat el servei municipal d’Ocupació, dotat amb plans propis”, ha resumit la candidata.

D’altra banda, l’edifici serà també la seu de l’Oficina Municipal de l’Habitatge. Abans que es pugui fer realitat aquest, “treballarem en polítiques que puguin millorar l’accés a l’habitatge, amb ajudes específiques al lloguer o amb els subministraments”.

Les polítiques de drets socials, iniciades ja aquest mandat, continuaran sent eix prioritari dels socialistes: “Hem començat a treballar en polítiques LGTBI i seguirem desplegant-les, i tenim en ment la creació d’un servei específic integral per ajudar en temes psicològics i jurídics en el camp de LGTBI”, com també se seguirà actuant en la lluita contra la violència masclista. D’altra banda, “es crearan nous consells de participació ciutadana, com el de gent gran, una taula de salut i una altra de persones discapacitades”.

D’altra banda, el candidat a l’Alcaldia, David González, ha fet un balanç de la campanya que acaba avui posant èmfasi que el PSC ha apostat pels missatges positus i no ha entrat en guerres brutes. Tot i això, ha titllat de “moralment reprobable” que “alguns continuïn amb aquestes campanyes antigues d’intentar captar vots a través de propostes de donar feina aprofitant-se de la necessitat de les persones”, sense entrar en detalls de a qui es referia. “Ha estat -ha continuat- una campanya marcada per l’absència de voluntat de l’alcalde de fer un debat, especialment a la televisió TAC12, i el d’una entitat privada. Nosaltres hi vam assistir perquè considerem que és positiu contrastar programes”.

Defugir l’eufòria

Els socialistes salouencs volen defugir, almenys públicament, del clima de certa eufòria que viuen en general després dels grans resultats obtinguts a les generals, un clima que es viu a les diferents localitats tarragonines on es presenten. David González no s’ha sortit del guió de no mostrar excés d’alegries.

Els socialistes salouencs han apostat per fer una campanya al carrer, sense estridències, de to més institucional i cercant no cometre errors, i estan convençuts que la ciutadania valorarà la tasca de govern municipal que han realitzat en aquest mandat des que van entrar a governar en coalició amb l’equip de Pere Granados. “L’ambient és positiu per quan tenim un equip vàlid, preparat per governar, esperant fer un bon resultat i tractant de convèncer la ciutadania que el nostre rojecte és millor que el ere Granados”, ha afirmat el candidat.

“Hem volgut escoltar la ciutadania per fer un Salou imparable, una ciutadania que demana millores en els serveis i continuar les polítiques socials per fer de Salou una ciutat per viure, treballar, gaudir i avançar”.

González no s’ha mullat a l’hora de definir parelles de ball per al proper govern municipal: “Serà amb Granados o amb qui comparteixi el projecte de ciutat que volem. Hem trobat a farlar polítiques socials en les propostes dels diferents partits, més enllà de plans concrets. No han parlat prou de les persones, ha resumit González. Aquesta falta de definició dels socialistes sobre la repetició del govern en coalició és el que provoca una certa desconfiancça en Sumem per Salou, la llista de Granados.

J. Garcia