.

.

TOTS 21


Alfredo Clúa proposa una xarxa d'espais saludables. Foto: Cedida

Alfredo Clúa proposa una xarxa d’espais saludables. Foto: Cedida

El PSC de Cambrils presenta un pla d’acció per millorar el benestar de la gent gran en la propera legislatura. A Cambrils, el col·lectiu de persones més grans de 65 anys és de més de 6.100 persones, amb un perfil divers i, per això, cal proporcionar respostes diferents segons les seves necessitats. Amb aquesta finalitat, el candidat a l’alcaldia Alfredo Clúa ha proposat les següents mesures.

En primer lloc, es crearà una xarxa de circuits saludables a l’aire lliure perquè les persones grans puguin mantenir una vida activa i saludable. “Entenem que hi ha mesures de promoció d’hàbits que beneficien directament a les persones; si invertim en salut invertim, a la llarga, en una vellesa amb menys complicacions”, ha apuntat el candidat Alfredo Clúa.

En segon lloc, s’augmentaran els ajuts destinats a la gent gran per despeses bàsiques de la llar. També es promouran Clubs d’autogestió de gent gran, amb activitats com trobades, formacions o excursions.

En tercer lloc, d’entre les propostes que vol seguir desenvolupant passen per mantenir i ampliar els serveis i projectes de cura a les persones cuidadores i posarà en marxa un servei d’informació i atenció a persones cuidadores no professionals. Així mateix, es farà visible l’acompanyament a la gent gran mitjançant el voluntariat.

En quart lloc, el PSC vetllarà per uns serveis de qualitat que afavoreixin l’atenció i la proximitat. Això inclou reclamar a la Generalitat els recursos necessaris per desplegar correctament la Llei de promoció de l’autonomia personal i atenció a la dependència, així com exigir una programació territorial per a la creació de places residencials per a la gent gran i reduir el gran dèficit actual. “Existeix un problema de manca de residències per a la gent gran que no és exclusiu de Cambrils i, tot i que no és una competència directa de l’Ajuntament, sí que ens comprometem a buscar les complicitats a la Generalitat per desplegar-ne més. Cal cuidar a les persones de la tercera edat com cal”.

La cinquena mesura que es recull al programa passa per facilitar l’accés als tràmits municipals per reduir la bretxa digital i es donarà suport a les persones que ho necessitin.

L’alcaldable pel PSC de Cambrils, Alfredo Clúa, ha conclòs que “estem plenament compromesos amb la millora del benestar de la gent gran i creiem que aquest pla d’acció contribuirà a proporcionar una atenció més adequada i personalitzada a aquest col·lectiu, cada cop més nombrós”.