.

Fotografia de la constitució ahir al vespre de la nova agrupació de la JSC de la Canonja

Fotografia de la constitució ahir al vespre de la nova agrupació de la JSC de la Canonja

“Ja em perdonaran aquells que només saben parlar de banderes, confrontacions, insults i desqualificacions però els socialistes volem reiterar avui el nostre compromís inequívoc de lluitar contra la xacra que representa la pobresa infantil al nostre país. Així, el Govern de Pedro Sanchez erradicará la pobresa infantil aquesta propera legislatura perquè aquest sí que és, en efecte, un objectiu de país que ens hauria d’unir a tots i a totes”, així s’ha manifestat aquest dijous Joan Ruiz, cap de llista al Congrés per Tarragona a les eleccions de diumenge.

El candidat socialista ha recordat que després dels anys de Govern de les dretes a Madrid i Barcelona quan Pedro Sánchez va arribar a la presidència hi havia quasi tres milions de nens i nenes vivint en risc de pobresa i exclusió a Espanya. De fet la taxa de pobresa infantil al nostre país frega el 30% i és la segona més alta al conjunt de la Unió Europea tan sols per darrera de Romania.

“Els socialistes volem acabar amb la pobresa infantil. En aquests primers 10 mesos de Govern ja hem començat a fer-ho creant l’Alt Comissionat contra la pobresa infantil, elevant la prestació per fill a càrrec per les famílies més necessitades i impulsant l’estratègia contra la pobresa i l’exclusió social.”

Gràcies a aquest conjunt de mesures s’ha pogut pal·liar la situació que vivien 82.000 infants que es trobaven en situació de pobresa severa, la més perjudicial i extrema. “Però això tan sols és l’inici perquè els socialistes creiem que la nostra societat no serà plenament lliure mentre hi hagi nens i nenes en condicions de vulnerabilitat. En un país lliure els nens i nenes han de tenir garantits els tres àpats diaris, una educació i uns serveis de salut públics i de qualitat, un habitatge digne i uns ingressos familiars que els permetin cobrir les seves necessitats bàsiques.”

En aquesta línia ha subratllat la importància de reconèixer un ingrés mínim vital per atendre la situació de necessitat de les famílies que s’han quedat sense cap ingrés econòmic, incrementant més la quantia i l’extensió de la seva durada per fill a càrrec.

Joan Ruiz ha contraposat aquesta acció decidida del Govern de Pedro Sànchez d’ençà la moció de censura amb la inacció dels anys de poder del PP amb el suport de Ciudadanos. Segons les mateixes dades oficials la taxa de pobresa infantil va arribar a créixer vuit punts per sobre de la mitjana europea. “I què van fer el PP i Ciudadanos? Doncs passar la tisora per les inversions públiques destinades a la infància. Resultat? Van convertir Espanya en un dels països europeus amb les inversions adreçades a la infància més baixes de la Unió Europea. Tan sols un 1,4% en relació al PIB, quan la mitjana europea és el doble. Això és el que els senyors Casado i Rivera intenten ocultar darrera el seu reguitzell de desqualificacions diàries”, ha afirmat el candidat socialista.

“I això també és el que està en joc a les eleccions de diumenge: o tenim un Govern progressista liderat per Pedro Sànchez que aposti per les polítiques socials que milloren la vida de la gent a peu de carrer o ens trobarem amb el trio PP-Ciudadanos-Vox al poder privatitzant serveis i suprimint ajudes públiques. Tinguem-ho clar, anem tots i totes a votar i fem-ho per la candidatura del PSC, l’única capaç de fer president Pedro Sánchez i aturar l’accés de l’extrema dreta al Govern”, ha conclòs.