.

Els socialistes han celebrat una convenció municipal aquest dissabte. Foto: Cedida

Els socialistes han celebrat una convenció municipal aquest dissabte. Foto: Cedida

La convenció municipal socialista, celebrada aquest dissabte, ha servit per finalitzar el procés participatiu del programa electoral del PSC, que ha comptat amb més de 400 propostes realitzades pels tarragonins i tarragonines i d’un centenar de reunions amb entitats i associacions de la ciutat. El candidat a l’alcaldia, Rubén Viñuales vol transformar Tarragona “en una ciutat ideal per poder viure i treballar, centrada en els problemes reals de la gent i ho farem a través d’un creixement sostenible, atraient nou talent i nova activitat econòmica”.

En aquesta jornada matinal, han participat alts càrrecs del PSC com la ministra de Transports i Mobilitat del Govern d’Espanya, Raquel Sánchez, i la viceprimera secretària del PSC i alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret. L’acte, conduït pel candidat a l’alcaldia de Tarragona, Rubén Viñuales, també ha comptat amb l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, i l’exalcalde de Barcelona, Jordi Hereu.

El PSC ha defensat el creixement urbanístic sostenible, a través de la construcció de nou habitatge social a la ciutat “per no perdre més població cap als municipis més propers”. Viñuales ha defensat que, amb aquest creixement sostenible, s’ha d’apostar fort pel transport públic gratuït i per l’intercanviador de Battesttini, que permetrà reorganitzar les línies i fer-les més atractives a l’usuari, així com incrementar la freqüència horària.

Per als socialistes, Tarragona ha de tenir un model econòmic clar: “Nosaltres el tenim i apostem per les tres T (Tecnologia, Turisme i Talent). Amb aquest model, es permetrà la creació d’un espai d’atracció d’empreses tecnològiques a la ciutat”. Pel que fa al turisme, el PSC buscarà la desestacionalització de la temporada, creant activitat cultural durant tots els caps de setmana i, també, a través d’una forta incentivació del turisme esportiu gràcies als equipaments d’alt nivell que hi ha a l’Anella Mediterrània.

El futur d’aquesta ciutat ideal per viure i per treballar que projecta Viñuales passa per la col·laboració publicoprivada com a via per desencallar equipaments històrics com la Tabacalera o la Savinosa: “Per obrir aquests espais emblemàtics a la ciutadania buscarem els inversors i les inversions on faci falta”. Per a Viñuales, un altre dels aspectes importants pel futur de Tarragona és l’aplicació del Pla de Polígons industrials perquè siguin capaços d’atreure empreses de primer nivell logístic i tecnològic.