.

Una innovadora proposta de recàrrega de vehicles elèctrics amb energia fotovoltaica

Una innovadora proposta de recàrrega de vehicles elèctrics amb energia fotovoltaica

Per segona vegadaconsecutiva un projectede l’INS Pere Martellha estat escollitdins dela convocatòria d’ajudes que promou l’associació de centres deFPempresa i Bankia.En aquesta ocasió l’institut ha presentat la propostaSmartGreenGrid, recàrrega de vehicleelèctric amb fotovoltaica. El projecte l’han fet els alumnes de segon del cicle superior d’Energies renovablesencol·laboració de l’Escola del treball de Lleida i l’empresa Saten de Vila-seca.

Aquest projecteté elpropòsit d’aprofitar les glorietes d’aparcament que hi ha al centre educatiu per a la instal·lació d’uns panells solars fotovoltaics que produeixin energia elèctrica que posteriorments ’aprofitarà per a la instal·lació de carregadors dels vehicles elèctrics que s’aparquin al recinte. Així mateix, la instal·lació injectarà l’energia que no s’aprofiti durant la càrrega a la xarxa pública de distribució elèctrica.

Els quadres del muntatgetambés’adaptaran ales normes de seguretat elèctrica perquè els alumnes puguin accedir a lesdiferents operacionsde maniobra i mesura tant de la instal·lació fotovoltaica com de l’estació de recàrrega.Amb l’ajuda otorgadaper Bankia es podrà fer realitat aquest projecte al llarg del 2019i s’ampliaràen un futur. La convocatòria d’ajudes Dualiza i FP empresa té com a objectiuimpulsar projectes de col·laboració entre centres educatius i empreses.

En la seva primera edicióva donar suport a 36 projectes de 40 centres d’arreu de l’estat, entre els que també hi era l’INS Pere Martellamb la proposta ‘Innovació metodològica per a l’adquisició de competències professionals en l’àmbit del manteniment industrial’. En la segona edició, el nostre institutés l’únic del territori que ha tornata sortir escollit per rebre unad’aquestes ajudes.