.

Guanyadors TarracoLab

Guanyadors TarracoLab

Isabel Medina, Olga Rojas i Albert Prunera, alumnes dels Cicles Formatius de Comerç Internacional i Comerç i Logística de l’IES Vidal i Barraquer de Tarragona s’han endut el primer premi de l’experiència TarracoLab, una proposa innovadora que ha unit durant uns mesos el món empresarial de les comarques de Tarragona amb els centres educatius de les nostres comarques.

La proposta d’aquest grup de treball duu per títol ‘Openport’ i proposa un sistema de control d’accés de vehicles i persones a tot el perímetre portuari més ràpid, eficaç i fàcil, a través de codis QR que els visitants o treballadors poden mantenir de manera indeterminada o temporal. L’experiència proposa que el sistema d’identificació de les noves entrades es dugui a terme a través d’una aplicació informàtica, descarregable en mòbils i tauletes, que permetria tenir un control estricte, exacte i matemàtic de totes les persones presents en les instal·lacions del Port de manera instantània i consultable en qualsevol moment.

A més a més, el sistema ofereix altres avantatges, com és l’estalvi de paper i de tràmits per permetre noves entrades i la possibiltiat de descarregar l’aplicació en diferents idiomes. I aquest treball té premi. Els integrants d’aquest equip guanyador viatjaran a Copenhaguen per tal de visitar als companys de l’institut d’aquell país que han participat en el projecte TarracoLab en dues edicions, a la primavera i a la tardor, per tal d’intercanviar experiències i veure com es treballa la innovació en altres països. A més a més, des de les instal·lacions de l’Autoritat Portuària hi ha interès per posar en pràctica aquest sistema, un procés que serviria també per integrar als responsables d’aquesta proposta al món laboral, de manera que el projecte TarracoLab ha complert amb el doble objectiu de connectar el món empresarial amb el formatiu i, la formació d’idees innovadores per resoldre diferents reptes.

“Estem molt satisfets d’haver treballat en aquest projecte, ja que hem descobert noves vessants de nosaltres mateixos que no coneixíem”, destaquen els tres integrants de l’equip guanyador, que també destaquen que, ara com ara, la seva màxima aspiració és “veure el treball que hem dut a terme com s’aplica a la realitat”. D’altra banda, la tutora d’aquest equip i professora de l’IES Vidal i Barraquer, Roser Galofré, també destaca la utilitat d’aqueta experiència liderada per CEPTA i espera que, en el futur, tingui continuïtat, ja que és “una experiència totalment interessant tant pels alumnes com pels tutors i empreses participants”.

Altres premiats

L’acte d’entrega de premis va comptar amb diversos homenatges més. A banda dels guanyadors del projecte d’enguany, cal destacar els equips que s’han situat en segona i tercera posició, que també es desplaçaran a Copenhaguen. El segon lloc ha estat per Roger Ferrando, Toni Pujol i Jon Guasch (IES Pere Martell), que han proposat una nova aplicació informàtica amb aplicacions turístiques. El tercer lloc ha estat per l’equip format per David Porcel, Daniel de la Torre, Genís Barrot i Jordi Trillo (IES Cal·lípolis), que han presentat una proposta de rocòdrom al Balcó del Mediterrani de Tarragona.

/* JS para menú plegable móvil Divi */