.

.

TOTS 21


Cartell Ciutat Ciència

Cartell Ciutat Ciència

Vila-seca acull des d’avui dia 17  i demà dia 18  l’activitat del Laboratori mòbil del Centre d’Astrobiologia, dins del projecte Ciudad Ciencia, que s’articula mitjançant el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) i la Fundació “la Caixa”.

L’Ajuntament de Vila-seca, a través de la regidoria d’Universitat i Excel·lència, posa a disposició dels ciutadans i els estudiants la visita al laboratori i la realització de les activitats vinculades.

En aquest laboratori mòbil es durà a terme l’activitat ‘Buscant vida a l’univers’, amb la qual es mostrarà què és l’Astrobiologia i com es desenvolupa l’activitat científica al Centre d’Astrobiologia o als diversos escenaris on els investigadors desenvolupen la seva feina (Río Tinto, Antàrtida, Desert d’Atacama) per estudiar com evoluciona o s’adapta la vida en condicions extremes i, per tant, entendre com es va originar. A banda, també, es realitzaran experiments relacionats amb aquesta disciplina científica.

El laboratori mòbil estarà situat al Parc de la Riera, mentre que les activitats es realitzaran al local de l’Associació de Veïns Miramar-Les Illes. El seu horari serà de matí, de 9.00 a 14.30 h, moment en el qual es preveuen les visites dels estudiants d’ESO, Batxillerat i Formació Professional; mentre que durant la tarda del dimarts, de 16.00 a 19.00 h el laboratori restarà obert al públic en general.

Recordem que el passat mes de febrer el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i l’Obra Social “la Caixa” van posar en marxa a Vila-seca Ciutat Ciència, un projecte de divulgació científica, el qual des de l’any 2012 intenta crear espais de trobada entre la ciència i la societat.