.

.

TOTS 21


Cartell del concert de l'aMt

Cartell del concert de l'aMt

Continua el programa d’actes amb motiu del 75è aniversari del final de la Guerra Civil on aquesta setmana destaquen la projecció de dues pel·lícules i un concert a càrrec de l’Associació de Músics, entre d’altres.

Pel que fa a les pel·lícules, avui dilluns es projecta el film ‘Joan Peiró i la justícia de Franco’ dirigida per Xavier Montanyà a l’Antiga Audiència i el proper dijous 23 de gener es podrà veure ‘Els maquis a Catalunya’ dirigida per Jaume Serra, també a l’Antiga Audiència.

Demà dimarts 21 de gener es presenta del llibre ‘Atac i defensa de la rereguarda. Els bombardejos franquistes a les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre 1936-1939’ de Ramon Arnabat i David Íñiguez; a l’Espai Tabacalera i en aquest mateix lloc, l’endemà dimecres, l’historiador Xavier Tolosana pronunciarà la conferència La repressió franquista a Tarragona. Dijous serà el torn, a la sala de graus de la URV, de la taula rodona Des de la formació del franquisme a la seva decrepitud amb la participació de Coral Cuadrada, Alberto Reig i Josep Sánchez Cervelló.

Tots els actes esmentats se celebraran a les 19h.

Concert de l’aMt

El divendres 24 de gener a partir de les 23h a la Capsa de Música, serà el torn de l’Associació de Músics de Tarragona (aMt) que col·laboren amb aquest extens programa, presentant un concert que sota el títol Taverna Republicana, vol fer un repàs de les principals cançons que al llarg de la història han rememorat fets de la guerra civil.

Membres de l’associació i altres companys convidats col·laboraran interpretant cançons que parlen d’una època i d’un país: versions d’aquell temps com Si me quieres escribir de Farlosio, però també cançons arribades de tot el món i que parlen de la guerra civil espanyola, clàssics del rock i el pop, com ara els Clash, Siniestro Total, Radio Futura i intèrprets de la Nova Cançó com Maria del Mar Bonet, Raimon i cantautors com Aute. A més, els músics participants també interpretaran les seves pròpies creacions que parlen de fets i moments de vida, pau i guerra. De fet, cal remarcar que algunes bandes han fet noves composicions per aquesta Taverna Republicana i aquesta nit tan especial.

Dotze solistes i bandes, entre d’altres: Joan Reig (Refugi/Els Pets); Oscárboles; Sal 150; Kandi (ex Pisquerra) i la seva banda Els que són, Gran Gallina…etc. Una producció molt especial per l’aMt, els socis i músics de l’aMt, per gaudir del concert en una mena d’exercici musical per a la memòria. El preu de l’entrada serà de 5€ (amb consumició mínima inclosa).