.

Imatge que serà clàssica amb la celebració de la Marató

Més de 200 corredors s’han inscrit a la I Marató del Priorat que tindrà lloc el proper 4 d’octubre. La cursa, promoguda per l’Associació Dracsrunners, s’ha concebut com una oportunitat única per projectar turísticament el Priorat a través de l’esport, el paisatge, la cultura i l’enogastronomia.

Les inscripcions es van obrir el passat 5 de maig i en només un mes i mig s’han superat els 200 inscrits entre la Marató i la Mitja, de 42 quilòmetres i 21 quilòmetres respectivament.

La Marató transcorrerà pels municipis de Falset, Bellmunt del Priorat, Gratallops, Torroja del Priorat i Porrera, essent la Cooperativa de Falset Marçà, una de les Catedrals del Vi de Catalunya, el punt d’inici i arribada. La I Marató és oberta a corredors professionals i amateurs, a esportistes amb ganes de descobrir el Priorat des d’una perspectiva enoturística.

S’organitzaran activitats lúdiques i festives en paral·lel a la cursa esportiva perquè amics i famílies dels corredors hi puguin participar. Els cellers col·laboradors obsequiaran els participants amb tastos de vi durant el recorregut i hi haurà actuacions artístiques per tal d’amenitzar la cita esportiva.

Les inscripcions es formalitzen online a través de la pàgina web www.maratodelpriorat.org però s’han fet també inscripcions presencials coincidint amb la Fira del Vi de Falset i la Reus Viu el Vi. Els primers inscrits a la Marató han comptat amb avantatges econòmics, a més d’obsequis de les empreses col·laboradores.

Des de l’organització es creu fermament que la I Marató del Priorat suposarà “un revulsiu per al conjunt de la comarca”, ja que “es posaran en valor les seves potencialitats i es dinamitzaran els serveis de restauració, allotjament, artesania i l’elaboració de vins i olis”. Mitjançant la Marató del Priorat “es reforçarà la posada en valor de la xarxa tradicional de camins de la comarca, potenciant-los com un dels principals recursos de la zona per al descobriment respectuós del paisatge”.

Córrer entre vinyes

La sortida i l’arribada de la I Marató del Priorat seran a l’edifici modernista de la Cooperativa de Falset-Marçà, a Falset. La cursa transcorrerà per camins, pistes i corriols, i travessarà vinyes i paisatges espectaculars. Serà coincidint amb la verema.

Es podrà escollir entre dues distàncies: la Marató i la Mitja Marató. Són proves exigents i cal tenir en compte que el Priorat no és una comarca plana. La cursa és de muntanya i, encara que no vol ser extremadament dura, tindrà uns 1.000 metres de desnivell positiu a la Marató i uns 500 més a la Mitja.

Val a dir que l’organització donarà temps suficient perquè qualsevol participant les pugui acabar. Això significa que la Marató està oberta a tots els participants, des dels esportistes d’elit fins als aficionats a les curses, excursionistes i corredors populars.