.

.

TOTS 21


El pare abat de Poblet, Josep Alegre, rep el príncep d'Astúries, Felip de Borbó, al monestir. Foto: ACN

El príncep d’Astúries ha presidit aquest dimecres al migdia a Poblet la reunió de treball de la junta directiva de la Societat del Bicentenari General Prim, comissió constituïda per homenatjar els 200 anys del naixement del militar, amb la programació de diversos actes. Puntualment a les dotze, Felip de Borbó ha arribat al monestir cistercenc on ha estat rebut pel pare abat.

La directora general de la societat, María José Rubio, ha destacat l'”honor” d’haver estat rebuts pel príncep, al qual se li han acostat una dotzena de turistes per fer-s’hi fotos. És el segon cop que el príncep hereu visita Poblet. La primera va ser el 1996, amb motiu de les Festes de la Serra de Montblanc.

El príncep Felip es fotografia amb una família xilena a la plaça del monestir de Poblet. Foto: ACN

Divuit anys després, el príncep d’Astúries ha tornat a visitar la Conca de Barberà, aquest cop per informar-se de tots els actes que organitza aquesta comissió, de la qual n’és president d’honor. “És un suport fonamental”, ha declarat Rubio, la qual ha explicat la decisió d’escollir Poblet com a punt de reunió. “És un marc incomparable i guarda relació amb la família reial”, ha dit. Poblet ha esdevingut un espai suficientment protegit com perquè s’hagin esvaït les pretensions inicials de membres de la CUP, de rebre el príncep amb una protesta.

Enmig de fortes mesures de seguretat i envoltat d’un gran nombre de mitjans de comunicació, Felip de Borbó ha estat rebut a la plaça del monestir de Poblet pel pare abat, Josep Alegre, i el pare prior, Lluc Partal. Després d’una breu visita dins del monestir, el príncep d’Astúries ha saludat les autoritats assistents, entre les quals, la delegada del Govern a Catalunya, María de los Llanos de Luna, el delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Jordi Sierra, i l’alcalde de Reus, Carles Pellicer.

Pellicer, acompanyat de la seva dona, és president del comitè organitzador del bicentenari, ja que Reus és una de les quatre ciutats -junt amb Barcelona, Toledo i Madrid- on bàsicament es concentraran els actes que s’estan programant. “Tenim un programa amplíssim, com un concert de música inèdita del segle XIX, una obra de teatre escrita expressament pel bicentenari, tres exposicions diferents, seminaris i homenatges institucionals, sobretot a Barcelona i Madrid”, ha afegit la directora de la societat, que té seu a Madrid.

La societat vol tancar la polèmica sobre la mort del Prim

Rubio també ha passat de puntetes sobre la polèmica generada entorn la mort del general. “Volem esclarir-ho perquè hi ha moltes llacunes i que es tracti de forma científica i no pas merament com un assumpte periodístic”. “Però no en vull parlar més perquè hem vingut a Poblet a treballar en serio en projectes culturals i institucionals, i avui no és dia per parlar-ne”, ha conclòs.