.

Es farà una sortida a l’hípica Tomás Santiago de Vinyols i Els Arcs. Foto: Cedida

L’associació Todos En Azul de Tarragona organitza el primer Casal d’hivern de la Diversitat, que tindrà lloc els matins dels dies 27, 28 i 29 de desembre i 2, 3, 4 i 5 de gener, al Centre Cívic Municipal de Torreforta. El casal es caracteritza per estar 100% adaptat i per acollir alumnes, sigui quin sigui el seu grau de diversitat funcional. En total, hi participaran una dotzena d’infants i joves vinguts d’arreu del Camp de Tarragona i de Barcelona. El Casal va exhaurir les places disponibles en tan sols 48 hores.

El Casal d’hivern de la Diversitat té com a objectius que els infants i joves amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) disposin d’un espai adaptat on s’ho puguin passar bé i, a la vegada, oferir un servei de respir a les famílies per a la seva conciliació laboral i familiar.

El president de Todos En Azul, Juanjo Caravaca, destaca que aquest “és l’únic casal de Tarragona que per Nadal admet nens i nenes amb qualsevol grau” i posa en valor “el servei de qualitat del casal, que ofereix atenció personalitzada amb una ràtio aproximada d’un monitor per alumne”. Caravaca també celebra l’èxit d’inscripcions al casal, tot i que es lamenta “que això demostra la manca d’oferta que hi ha per a famílies amb persones amb TEA”.

Una dotzena d’infants participen en aquest casal. Foto: Cedida

El Casal d’hivern estarà coordinat per Gemma Solanes i Priscila Trujillo, les dues monitores de referència, i comptarà amb un equip de monitors i de voluntariat. El casal estarà dividit en dues aules, una per als més petits i l’altra per als més grans.

Activitats, taller de contes i sortides

Durant aquests dies, els alumnes podran experimentar amb activitats sensorials, manipulatives i algunes manualitats. A la zona del pati exterior del centre cívic, també s’hi faran exercicis de psicomotrocitat -fina o gruixuda-, jocs i es treballarà la interacció social entre els participants.

El divendres 29 de desembre, d’11 a 12 h, el Teatre del Centre Cívic de Torreforta serà l’escenari del taller de contes ‘Trusky i Lulu. Científics’. Aquesta activitat, organitzada pel Consell de la Diversitat Funcional i Diversitat de l’Ajuntament de Tarragona, serà gratuïta i estarà oberta tant als alumnes com a les seves famílies i al públic en general.

Finalment, els participants en el Casal d’hivern de la Diversitat també gaudiran de sortides al Parc de Nadal Espai Xic’s de Salou i a l’hípica Tomás Santiago de Vinyols i Els Arcs, entre altres.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */