.

.

TOTS 21

Imatge de la presentació d’aquest matí. Foto: Ajuntament

El Teatre Tarragona serà l’escenari, el proper 24 de setembre, de l’estrena de l’espectacle de música i dansa “Viatgem amb l’autisme”, la primera Gala Benèfica organitzada per l’associació Todos En Azul de Tarragona. El show serà possible gràcies a la participació desinteressada de prop d’una cinquantena d’artistes i tècnics. Els diners recaptats durant l’esdeveniment aniran destinats al projecte de creació del primer Casal de l’Autisme de Tarragona.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha presentat aquest matí en roda de premsa la Gala Benèfica, acompanyat per la consellera de Capacitats Diverses de l’Ajuntament de Tarragona, Elvira Vidal; el president de l’associació Todos En Azul, Juan José Caravaca; i la directora artística de DaneArt Espectáculos, Paqui Úbeda.

Durant la presentació, Ricomà ha explicat que “aquest espectacle vol posar la primera pedra del projecte del Casal de l’autisme permanent de Tarragona – i ha insistit – sabem que hi ha una demanda molt gran d’aquest servei a la ciutat, l’Ajuntament mostra el seu compromís ferm amb aquest sector de població”. Per la seva banda, Elvira Vidal ha valorat “molt positivament el primer casal d’estiu de l’autisme que, per primer cop, ha permès gaudir d’aquest tipus d’ofertes als seus usuaris”.

Per la seva banda, el president de l’entitat Todos en Azul, Juan José Caravaca, ha descrit el futur Casal com un “centre social, cultural i inclusiu -obert tot l’any- que ofereixi serveis i activitats i doni resposta a les necessitats d’infants i adults amb autisme i de les seves famílies. En definitiva, un centre polivalent i adaptat”.

El projecte preveu que el “Casal” sigui un espai de caràcter polivalent amb dependències interiors i exteriors, on s’hi podran realitzar diverses activitats, tallers, xerrades, formació, teràpia, jocs, arts escèniques, exercicis sensorials, etc…

Un viatge per tot el món

La gala es dividirà en tres parts: la dinamització al carrer i el preshow abans de l’espectacle, el show i el lliurament de reconeixements. A l’entrada del Teatre Tarragona, també s’instal·larà un photocall per aquelles persones que no puguin assistir a l’esdeveniment però que vulguin fer una aportació solidària.

La gala, que serà conduïda pel presentador i locutor Helder Moya, proposa un viatge per tot el món on descobrirem la música i les danses tradicionals de cada racó, a través de petits tastets que es fusionaran amb la màgia i l’acrobàcia: La nit dels maies, boleadoras, tango, dansa del ventre, flamenc, acrobàcies, màgia, country, cancàn, cumba colombiana, etc… “Un espectacle ple de sorpreses i preparat des del cor per més de 30 artistes que participaran en l’esdeveniment de forma totalment altruista”, ha destacat Úbeda.

‘Viatgem amb l’autisme’ és sinònim de colors vius, cants, danses i cerimònies que aniran desfilant amb un fil conductor que ens transportarà d’un lloc cap a l’altre. I mentrestant, s’aniran completant les peces d’un trencaclosques que podria ser com la vida mateixa. La il·luminació anirà a càrrec de Jordi Montalà, Raúl Martín i Johathan Torrico. La gala estarà dirigida per Paqui Ubeda de l’empresa DaneArt Espectáculos, amb el suport de Creatics Management Artes Aplicadas i l’Ajuntament de Tarragona.

Les entrades per a la Gala Benèfica ja es poden adquirir a través d’ entrades.tarragona.cat

Entrega de reconeixements

A la part final de la gala, es farà entrega d’una sèrie de reconeixements a persones, entitats i empreses que han donat suport als projectes de Todos En Azul a favor de les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA). També s’explicarà breument en què consisteix el projecte ‘Casal de l’autisme de Tarragona’.

El Balco Immobiliària, patrocinador solidari

La immobiliària instal·larà pictogrames a les seves oficines per donar suport i visibilitat a la causa en favor de les persones amb autisme. Foto: Cedida

Entre les empreses participants es troba El Balcó Immobiliària, que a més de forma part dels patrocinadors de la gala oferirà també una loteria solidària de la Grossa de Nadal. Segons ha afirmat l’empresa per mitjà d’una nota de premsa, “comptarem amb 600 participacions de loteria a 5€ cadascuna, dels quals 1€ anirà destinat a Todos en Azul en forma de donatiu. En total, l’aportació solidària a l’associació serà de 600€. El número escollit per a les butlletes del sorteig serà el 10629, que es correspon amb el número AICAT de El Balcó Immobiliària”.

Alhora, l’equip de professionals de l’audiovisual López de Rojas realitzarà de manera desinteressada un documental sobre la tasca que realitza Todos en Azul, que s’emetrà en forma de clips a través de les xarxes socials d’El Balcó Immobiliària. El reportatge final, que serà entregat a l’associació de manera altruista, suposarà una peça audiovisual que afavorirà la divulgació de la història, els valors i l’activitat que du a terme el col·lectiu amb l’objectiu de fer-lo créixer.

Un dels aspectes característics de les persones amb TEA és la seva dificultat comunicativa, que es compensa amb una millor comprensió de la informació presentada de manera visual. Per tal que les persones amb autisme puguin accedir cognitivament al seu entorn, es recomana la implantació de pictogrames, “com el que col·locarem a l’oficina d’El Balcó Immobiliària. D’aquesta manera, a més de desenvolupar l’autonomia de les persones amb TEA, pretenem donar suport i visibilitat a aquesta causa així com promoure’n la col·laboració i el compromís social”, conclou la nota.

Redacció