.

.

TOTS 21


La tinent d'alcalde Alícia Alegret, durant la presentació avui de la Fira de l'Oli. Foto: Reusdigital.cat

El preu de l’oli de la DOP Siurana patirà un increment de 20 cèntims aquest 2014. D’aquesta forma, una ampolla de cinc litres tindrà un cost de 23 euros. El president del Consell Regulador de la DOP Siurana, Francesc Prats, ha explicat que aquest increment es deu perquè no es “devaluï un producte de qualitat, i els pagesos rebin el que es mereixen”.

En aquest sentit, la collita ha augmentat i ha arribat a les 6.000 tones. Prats ha fet aquestes declaracions en la presentació de la divuitena Fira de l’Oli DOP Siurana de Reus , que se celebrarà el cap de setmana del 14 i 15 de novembre, a la plaça de la Llibertat.

Al voltant de la Fira d’Oli Siurana de Reus, que se celebra el cap de setmana del 14 i 15 de novembre, es realitzaran diverses activitats, tallers i jornades tècniques durant la setmana. La Unió de Botiguers organitza un concurs d’aparadors i dos concursos de fotografia a les xarxes socials, mentre que els Mercats de Reus també han programat diversos tallers.

L’esmorzar popular, l’acte més popular de la Fira

A partir de les 10 del matí del dissabte s’oferirà la Festa de l’oli nou, que consisteix en un esmorzar degustació d’aquest productes per a tots els assistents. Està previst que se serveixin 3.000 racions de llonganissa, elaborada per l’ocasió per l’establiment Casa Borrull i que serà de bacó i formatges. La llonganissa anirà acompanyada de pa de ceba del Forn Cabré, amb tomacons, oli nou, avellanes i coca dolça.

Increment del preu de l’oli de la DOP Siurana

Durant la presentació de la Fira d’Oli Siurana de Reus el president del Consell Regulador, Francesc Prats, ha explicat que enguany s’ha incrementat el preu “20 cèntims per litre”. “A ningú li agrada augmentar el preu, però si es vol qualitat, s’han de donar millors opcions als productors”, ha argumentat Prats, qui considera que aquesta pujada és “perquè no es devaluï un producte de qualitat i que el pagès rebi l’import adequat”. Francesc Prats també ha volgut recordar que el preu de l’oli “estava congelat des de feia vuit anys”.

En el total de les comarques que formen la DOP Siurana s’han generat prop de 6.000 tones, “unes 600 més que l’any passat”, segons el seu president. Una collita que considera “molt bona, tenint en compte factors externs com les plagues o les gelades”.

Reusdigital.cat / Grup de Diaris Digitals de Catalunya