.

.

TOTS 21


L’alcalde Pere Granados, acompanyat del regidor d’Hisenda i Gestió Econòmica, Yeray Moreno; i el regidor de Serveis Generals, Jesús Barragán. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Salou aprovarà els pressupostos municipals de 2022, en el decurs de la sessió plenària de caràcter ordinari que se celebrarà demà divendres. Avui dijous els ha presentat l’alcalde Pere Granados, acompanyat del regidor d’Hisenda i Gestió Econòmica, Yeray Moreno; i el regidor de Serveis Generals, Jesús Barragán.  

El pressupost serà de 52.741.500 euros, un 12,79% més respecte a l’any anterior. El capítol destinat a inversions puja a 6.617.959,5 €, si bé també cal destacar l’augment de la dotació en ajuts pel benestar social, amb un increment de l’11’6%.

Pel que fa als principals objectius de la despesa, la intenció és garantir la qualitat de vida dels salouencs i les salouenques; mantenir els nivells de qualitat dels serveis municipals; l’atenció a emergència social, garantint les necessitats bàsiques de les families més vulnerables, i la reactivació de l’economia. En aquest aspecte, l’alcalde ha remarcat l’aportació extraordinària que fa l’Ajuntament al Patronat de Turisme, per suplir la baixada de l’ingrés corresponent a la taxa turística.

“Reprenem les inversionos paralitzades en el seu moment”

Granados ha explicat que “reprenem aquelles inversions que van quedar paralitzades en el seu moment, per la crisi provocada per la COVID-19”. En aquest sentit, “cal destacar que hi haurà un salt molt important en la millora de la imatge i la qualitat urbana de Salou, pel que fa a l’espai públic -carrers, places i voreres-, a través d’intervencions de ‘microurbanisme”.

En el seu torn, Moreno ha explicat que “hem augmentat la dotació de diverses partides, en percebre més ingressos, com a conseqüència del procés progressiu de recuperació econòmica”.

Finalment, Barragán ha assegurat que “estem davant d’un bon pressupost, ajustat a les necessitats reals de Salou i a l’evolució del municipi en els àmbits tecnològic, d’infraestructures i els serveis”.

Intervencions destacades:

1.- Casal de la Dona.

2.- Ampliació de l’Skate Park.

3.- Cobriment d’una pista a l’Escola Santa Maria Del Mar.

4.- Reposició 7 zones: El projecte de renovació dividit en 7 zones, a través del qual s’actuarà al llarg de tot Salou i, en especial, en aquells àmbits de que requereixin una prioritat.

5.- Remodelació 11 places: La remodelació d’onze places del municipi, per convertir-les en espais renovats, renaturalitzats i de convivencia; per tal d’impulsar la qualitat i la sostenibilitat de l’espai públic, repercutint en la millora de la qualitat de vida de les persones.

6.- Pla de millora de jardineria.

7.- Pla de millora de voreres: Prioritzant la mobilitat del vianant.

8.- Il·luminació c. Saragossa.

9.- Actuació Platja Llarga.

10.- Renovació Equipaments Platja Camí de Ronda.

Altres actuacions:

– Es continuaran creant zones d’aparcament dissuassiu, per tal d’anar recuperant l’espai públic per a les persones.

– Inversió per a la construcció dels nous camps de futbol, al Sector 05.

– Ampliació de carrils-bici

Redacció