.

Martí Barberà, Artur Mas, Josep Poblet, Quim Nin i Josep M. Cruset. Foto: Tarragona21

Martí Barberà, Artur Mas, Josep Poblet, Quim Nin i Josep M. Cruset. Foto: Tarragona21

Josep Poblet té el suport incondicional del president Artur Mas. Ha quedat claríssim aquest dijous al vespre, en la presentació de Poblet com a alcaldable de CiU per Vila-seca, davant més de 600 persones reunides a l’Hotal Gran Palas de la Pineda. No hi han faltat autoritats com el delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin –que ha fet la presentació de Poblet, la plana major territorial de Convergència amb Josep Maria Cruset, Jordi Sendra i Jordi Jané, o els presidents dels consells comarcals del Tarragonès i Baix Camp, Frederic Adan i Joaquim Calatayud, respectivament. També hi eren l’alcalde de Salou, Pere Granados, i l’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau.

El protagonisme de la jornada se l’ha endut el president Mas, que s’ha desplaçat fins a Vila-seca per acompanyar Poblet, l’actual alcalde del municipi de Catalunya on la federació nacionalista hi ostenta una majoria més aclaparadora. “Sóc conscient que no han estat uns mesos fàcils per Poblet i el seu equip de govern però en els moments més difícils és quan cal estar al costat de la gent que saps que ho mereix”, ha aclarit Mas.

Poblet ha estat acompanyat de més de 600 persones en la seva presentació pública. Foto: Tarragona21

Poblet ha estat acompanyat de més de 600 persones en la seva presentació pública. Foto: Tarragona21

El president feia referència de manera velada al procés judicial obert amb la imputació de la junta de govern local de Vila-seca en bloc pel Cas Innova, arran de presumptes irregularitats en la construcció del centre de la salut a Vila-seca. Instants abans, el mateix alcalde s’hi havia referit lamentant la “judicialització de la política”. Per tot plegat, entén Mas, aquesta situació només respon a “la voluntat d’alguns de trencar les cames d’aquells que fan les coses bé”. “Jo sé”, ha afegit el president, “que Poblet és un treballador, proper i eficaç polític”. Per tancar el tema, el president ha demanat a Poblet que segueixi “sensible” a la realitat social malgrat que “situacions com aquesta et tornen la pell més dura”.

En el seu discurs, Mas ha lloat la capacitat “transformadora” en la política local a Vila-seca: “Em conec municipis de tota mena a Catalunya (petits, mitjans i grans), però cap del tamany de Vila-seca que hagi sigut capaç d’assolir uns canvis tan importants en tant pocs anys”.

Els motius de Poblet per tornar-se a presentar

Abans de Mas ha parlat Poblet, el qual ha justificat els quatre motius per presentar-se a la reelecció com a alcalde de Vila-seca: “Em presento per raons personals, cíviques, d’ètica política i d’acció de govern. La personal és perquè a casa em fan costat. A tu president, el meu fill ja t’ha votat i a mi encara no; vull veure si també sóc capaç de guanyar-me la seva confiança”.

Poblet ha protagonitzat l’anècdota de la jornada, anunciant que acaba d’escriure un llibre: “Es tracta d’El dau del temps. És un llibre escrit durant les nits dels últims deu mesos, quasi en la clandestinitat, quan tenia temps i amb diferents estats d’ànim”. Un llibre que Poblet ha regalat al president Mas i que s’ha compromès a fer arribar a la ciutadania.

Joan Marc Salvat