.

Manuel Cruz, amb Ballesteros, fent broma abans de l’acte

Aquest divendres a la tarda, el president del Senat, Manuel Cruz, acompanyat per l’alcalde i candidat a l’alcaldia del PSC, Josep Fèlix Ballesteros, i el primer secretari del PSC de Tarragona, Santi Castellà, ha impartit una conferència sota el títol “El valor del diàleg”.

Cruz ha destacat la «gran vocació d’acord, diàleg i convivència» de Josep Fèlix Ballesteros i ha posat en valor la feina feta a l’Ajuntament de Tarragona amb accions com les polítiques socials i d’ocupació, el dinamisme econòmic, el Mercat Central, la Rambla de Ponent o els Jocs del Mediterrani. En un acte celebrat a la sala de graus del Campus Catalunya de la URV i amb més d’un centenar de persones, el nou President del Senat ha llençat una reflexió a la societat civil tarragonina present a la sala: «Hi ha una altra millor opció que Josep Fèlix Ballesteros per aquest diumenge? Jo estic segur que no».

L’actual President del Senat ha assegurat que «vivim en una època de canvis» i que sempre s’ha d’anar amb el «diàleg per davant per tal d’aconseguir acords». Manuel Cruz també ha volgut destacar la gran capacitat política de Miquel Iceta, que va ser vetat pel Parlament de Catalunya com a president del Senat i ha indicat que les eleccions europees d’aquest proper 26 de maig són «d’una gran transcendència». «Decidir sobre Europa és decidir sobre nosaltres. Els Europeus som els únics del món que hem connectat democràcia, economia de mercat i estat del benestar. Aquests comicis són clau», ha sentenciat Manuel Cruz.

Josep Fèlix Ballesteros, que ha estat l’encarregat de presentar el conferenciant, ha començat indicant que «volem viure i conviure apostant pel diàleg» i ha reconegut que és «un luxe i un plaer inesperat de final de campanya gaudir de la presència de Manuel Cruz». El cap de llista socialista ha explicat que des del Senat es pot fer «molt pel reconeixement entre la diferència de territoris i que la cambra pot tenir un paper clau en la representació territorial i esdevenir un espai on parlar lliurement».

L’alcaldable socialista ha felicitat a Manuel Cruz pel nou càrrec i li ha desitjat molta sort. Per una altra banda, el primer secretari del PSC de Tarragona i nou senador del Senat, Santi Castellà, ha comentat que «estem vivint un moment transcendental on cal defensar els valors bàsics de la convivència, el diàleg i l’estat del benestar» i que amb la nova legislatura de Pedro Sánchez el país viure una nova etapa d’il·lusió.