.

.

TOTS 21


Joan Maria Mallafrè, duant un acte

Joan Maria Mallafrè, duant un acte

El president del Centre d’Amics de Reus i conegut independentista de la ciutat, Joan Maria Mallafrè, considera “una traïció” dels organitzadors, l’Assemblea Nacional Catalana, que “la primera manifestació descentralitzada de la Diada es faci a Tarragona i no a Reus, que tenim un llarg bagatge d’accions i suport massiu independentista”.

En unes declaracions fetes a Tarragona21, Mallafrè afirma que “acceptaria que la concentració tingués lloc en una altra població de la zona, també descentralizan-t’ho, posem per cas a la Selva del Camp o a Vila-seca, però fer-la a Tarragona és un lleig per a Reus, la primera ciutat gran que va votar per la independència i que sempre ha destacat en aquest sentit”.

Mallafrè no assistirà diumenge a la concentració de Tarragona, tot i que no ha faltat a cap de les grans mobilitzacions de la Diada Nacional dels darrers anys:”Per què s’organitza a Salt i a Berga, descentralitzant-ho, i en canvi aquí s’opta per Tarragona?”. “Perquè és capital de província?”, es pregunta.

Mallafrè segueix argumentant altres “greuges” que observa: “Les Terres de l’Ebre són el territori més discriminat, en matèria ferroviària, en matèria de l’N-340, per l’aigua,… S’han arribat a manifestar molt lluny de casa seva per oposar-se al que els fan des de Madrid. Per què ara no s’hi fa una concentració?”.

ANC: ‘Cap queixa des de Reus’

La decisió que s’organitzi a Tarragona es va prendre “escoltant el que volia cada organització territorial, i majoritàriament va sortir el nom de Tarragona”, ha respost Toni Rosich, membre del Secretariat Nacional de l’ANC i coordinador de la Regió IV.

“No ens ha arribat cap queixa des de Reus, al contrari, la col·laboració de la gent de l’ANC i de l’Òmnium de Reus i del Baix Camp ha estat entusiasta”. “L’ANC de Reus va decidir per unanimitat fer-se càrrec de gran part dels costos de sonorització de l’acte a Rambla Nova”, ha destacat Rosich.

Per què s’ha escollit Tarragona? La fama de Tarragona com a ciutat menys independentista ha pesat: “És la ciutat on volem créixer més, tenim un gran gruix per fer-ho. També suposa un repte per a nosaltres”, ha afirmat Rosich.

Al seu torn, el president de l’ANC a Tarragona, Carles Gómez, ha entrat al debat consultat per Tarragona21 dient que es tracta “d’un acte de país i no de ciutat.(El president del Centre d’Amics de Reus) és lliure de pensar el que vulgui, però la col·laboració que hem tingut de Reus ha estat total i absoluta. La gent ha entès que es tracta d’un acte de país”.

J. Garcia