.

.

TOTS 21


La conferència es farà al Palau Robert el dia 10 d'octubre. Foto: Cedida

La conferència es farà al Palau Robert el dia 10 d’octubre. Foto: Cedida

El Palau Robert de Barcelona serà l’escenari de l’esperada conferència “Port Tarragona Rumb EcoPort2027: el futur sostenible del Port en l’horitzó 2027”, que es durà a terme el pròxim 10 d’octubre a les 10h. L’esdeveniment comptarà amb la presència destacada del president del Port Tarragona, Saül Garreta, encarregat de compartir amb l’audiència els avanços i projectes del Port en el seu compromís per convertir-se en un model de PortSostenible. Es tracta d’un acte organitzat per la Direcció general de Difusió del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, d’entrada gratuïta i amb places limitades.

Garreta exposarà la visió estratègica i els projectes concrets que el Port Tarragona té planejats per a aconseguir els objectius de la iniciativa “EcoPort2027“. Així mateix, abordarà els reptes i oportunitats que representen la reducció de la petjada de carboni, l’eficiència energètica i la implementació de tecnologies innovadores en el sector portuari.

La conferència tractarà principalment sobre l’important enfocament que s’està prenent cap a la protecció i conservació del medi ambient en totes les operacions portuàries. La conferència es presenta com una oportunitat única per a comprendre el paper fonamental que juga el Port Tarragona en la protecció del medi ambient i com s’està preparant per a afrontar els desafiaments del futur.

El Port de Tarragona té en marxa un ambiciós Pla de Sostenibilitat, que persegueix l’objectiu de reduir a zero l’empremta de carboni en l’horitzó de l’any 2030, amb la materialització d’una vintena d’objectius mediambientals emmarcats dins de set línies d’actuació: aigua, aire, biodiversitat, gestió de residus, economia circular, automatització de processos i infraestructures.

L’entrada a l’esdeveniment és gratuïta, i les places són limitades. Per a confirmar assistència, es prega enviar un correu electrònic a  tramesespalaurobert@gencat.cat . En acabar la seva intervenció, s’obrirà un torn de preguntes del públic i dels mitjans que ho desitgin.

V.Tapias