.

Imatge de l'entrevista

Imatge de l'entrevista

El president de l’Associació Empresarial Química de Tarragona, Joan Pedrerol, ha alertat que la reforma energètica posa en perill la competitivitat del sector i pot afectar greument les exportacions.

En una entrevista al programa Catalunya al dia – Tarragona i l’Ebre de Catalunya Informació, el també director de Repsol a Tarragona s’ha queixat de la inseguretat jurídica que hi ha ara mateix en aquest àmbit a l’estat espanyol: “Els costos d’energia continuen sent dels més alts d’Europa aquí, estem parlant d’un 25% per sobre del que són els costos a Alemanya. A més a més, es genera una gran inseguretat jurídica, en què no sabràs realment a final d’any quant et costa, vull dir, la situació en aquest sentit ha empitjorat. I això, doncs ens preocupa, perquè pot provocar-nos problemes realment greus de competitivitat amb altres països i que ens costi molt més exportar.”

Aquesta situació, segons Joan Pedrerol, fa que no s’inverteixi en noves plantes energètiques i que el sobrecost de la factura elèctrica es tradueixi en preus productius poc atractius.