.

.

TOTS 21


Albiol va presentar diumenge passat a Salou la candidatura del PP a les eleccions del 21-D, amb Alejandro Fernández com a cap de llista.

El PPC prometrà incentius fiscals perquè aquelles empreses que han traslladat la seva seu social o fiscal en els últims mesos facin marxa enrere i tornin a Catalunya. És un dels punts que la candidatura de Xavier Garcia Albiol desplegarà durant la campanya electoral del 21D que comença el dilluns 4 de desembre i que el portarà principalment a trepitjar l’àrea metropolitana a la recerca de vots constitucionalistes.

Els populars enviaran per duplicat el mailing amb la papereta electoral a alguns municipis i, segons fonts de la campanya, esquivaran la confrontació directa amb Ciutadans, el seu gran competidor. L’objectiu és sumar perquè el bloc constitucionalista superi l’independentista, de qui esperen una caiguda d’entre el 2 i el 4% dels vots. Per fer-ho possible, segons aquestes fonts, cal un augment de la participació que se situï a l’entorn del 80 o 82%, superior a la que es va registrar el 27-S, tot i que els seus estudis indiquen que més enllà d’aquesta xifra –cap al llindar del 85%- la participació se’ls gira en contra.

La partida es juga a l’àrea metropolitana, a les capitals i a la costa de Tarragona. És el que afirmen aquestes fonts, que concentraran l’activitat de Xavier Garcia Albiol especialment a l’entorn de Barcelona mentre que deixaran la campanya al territori a mans de la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat.

En el camp de les propostes, els incentius fiscals per a les empreses que retornin a Catalunya sortirà de la part dels impostos cedits a la Generalitat, i els populars també desplegaran propostes en matèria educativa i social. Pel que fa als debats (se n’han proposat ja sis) defensarà la seva experiència de gestió i els bons resultats de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

Rajoy participarà a quatre actes

Mariano Rajoy serà present a Catalunya almenys en quatre ocasions en motiu de la campanya. Seran els dies 2, 8, 13 i 17 de desembre. Segons les fonts del PP, l’executiu espanyol es bolcarà en aquesta campanya també amb la participació de ministres com la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría o Fátima Báñez. També farà campanya per al PP el delegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo.

Participació del 80 al 82%

El PP i la resta de partits constitucionalistes esperen que les eleccions del 21D generin una participació encara més elevada que les del 27S del 2015, quan es va assolir el rècord del 77,5%. Segons els càlculs del PP, una participació d’entre el 80 i el 82% acostaria els unionistes a la possibilitat de superar en vots i escons els independentistes perquè implicaria la mobilització d’un sector de la societat que no vota habitualment a les autonòmiques i que s’atribueixen majoritàriament.

Més enllà d’aquest 82%, però, i als llindars de l’entorn del 85% asseguren que aquesta participació se’ls giraria en contra, perquè implicaria l’arrossegament de nous votants que situen a l’àmbit independentista. Una participació tan elevada, apunten, seria “una bomba” contra els seus interessos electorals.

Indecisos i caiguda de vots independentistes

Bona part de les expectatives del PP se centra en el 20 o el 30% dels votants que segons les enquestes no ha decidit el seu vot o no el fa públic. També en una caiguda de vot de les formacions independentistes que situen entre un 2 i un 4%. Segons apunten, una part d’aquell 48% independentista del 27S “es pot recuperar” i la desmobilització independentista combinada a l’augment del vot unionista i a una alta participació pot donar “coses bones” per als seus interessos.

Campanya de carrer

Albiol és partidari de celebrar actes a l’aire lliure i defugir els hotels i locals tancats. Les activitats del partit en les últimes jornades, com la que va protagonitzar el vicesecretari de Comunicació, Pablo Casado, aquest dimecres a Castelldefels, els han fet apostar per aquest format, més informal i alhora amb un contacte directe amb la ciutadania.

ACN