.

El portaveu del grup municipal del PP. José Luis Martín. Foto: PP

El portaveu del Grup Municipal del Partit Popular de Tarragona, José Luis Martín, ha presentat aquest dilluns en roda de premsa la segona de les deu jornades del cicle ‘Tarragona capital. Qüestions capitals’, projecte que la formació va engegar amb “l’objectiu d’aglutinar coneixement i lideratge, generar consensos i ambició per a resoldre qüestions cabdals que difuminen o amenacen la capitalitat tarragonina”.

La jornada comptarà amb la presència de l’alcalde de Salamanca, Carlos García Carbayo, que oferirà una ponència sobre les polítiques que s’han aplicat ‘a la que es considera una de les ciutats més segures d’Espanya’

Si bé la primera jornada va abordar el repte de la capitalitat turística, aquesta setmana el cicle es centrarà en la Seguretat Ciutadana. El portaveu popular ha comunicat que se celebrarà sota el títol ‘Tarragona, capital segura?’ aquest dissabte 28 de maig a les 11h del matí. Comptarà amb la presència de l’alcalde de Salamanca, Carlos García Carbayo, que oferirà una ponència sobre les polítiques que s’han aplicat “a la que es considera una de les ciutats més segures d’Espanya: Salamanca encapçala el rànquing de les ciutats on es registren menys robatoris i on la taxa de criminalitat se situa 10 punts per sota de la mitjana nacional”. “A més, Salamanca, Ciutat Patrimoni Mundial de la Humanitat, és un model especialment per a nosaltres -ha afegit el conseller Martín-, perquè ha estat situada com la primera ciutat turística en el que respecta a les dades de seguretat: la seva aposta per una Policia Turística que aporta seguretat tant a veïns com a turistes és un exemple a seguir”.

Segons José Luis Martín, a Tarragona ‘portem tres anys convivint amb baralles, tiroteigs, apunyalaments, cremada i robatori de vehicles, macrobotellots i una degradació generalitzada de l’espai públic’

Martín ha manifestat que “aquest és un dels reptes que ha d’afrontar Tarragona amb urgència. Portem tres anys convivint amb baralles, tiroteigs, apunyalaments, cremada i robatori de vehicles, macrobotellots i una degradació generalitzada de l’espai públic. La inseguretat s’ha convertit en un veritable mal de cap per als veïns de tota la ciutat, de Llevant a Ponent. Ara, amb la temporada alta turística temem un increment notable d’aquests fets. Des del PP de Tarragona hem apel·lat reiteradament a la unió dels grups de la oposició per a exigir el recolzament a les forces i cossos de seguretat de Estat, l’ampliació de la plantilla de la Guàrdia Urbana, patrullatge constant a les zones conflictives, i mesures de coordinació efectiva amb els Mossos d’Esquadra. No podem menystenir aquesta situació com fa el govern Ricomà, qualificant-la de ‘successos aïllats’ o de simples ‘percepcions’” .

Les conclusions i la clausura de la jornada aniran a càrrec d’Alejandro Fernández, President del Partit Popular Català

A continuació, ha detallat les intervencions de la taula rodona formada per representants del Cos Nacional de Policia així com de sindicats dels Mossos d’Esquadra i de Guàrdia Urbana de Tarragona. El portaveu popular, que presentarà i moderarà la taula, ha agraït “la gran tasca de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat en una jornada que ens ajudarà a orientar estratègies i polítiques de futur que facin de Tarragona un model de ciutat segura”. Les conclusions i la clausura de la jornada aniran a càrrec d’Alejandro Fernández, President del Partit Popular Català .

La jornada tindrà lloc a la Sala Teatre del Hotel H10 Imperial Tarraco, el dissabte 28 de maig a les 11h del matí. L’entrada és lliure i l’acte és obert a tota la ciutadania. Per control d’aforament és necessari confirmar assistència al correu electrònic abans del 27 de maig a: tarragonacapitalpp@gmail.com

Els temes de les properes jornades són els següents: ‘Capital de la gestió pública-privada’; ‘Capital comercial’; ‘Capital connectada’; ‘Capital cultural i patrimonial’; ‘Capital d’oportunitats’; ‘Capital sanitària’ i ‘Capital de llibertat’. Finalment, es tancarà amb l’acte ‘Tarragona, capital’, on es posaran en comú les conclusions del cicle.

Redacció