.

La consellera popular durant el plenari. Foto: Cedida

La consellera popular durant el plenari. Foto: Cedida

Elisa Vedrina demana ajustar la freqüència i temps dels semàfors d’Icomar per facilitar la mobilitat dels veïns i veïnes del barri. La consellera del grup municipal popular a l’Ajuntament de Tarragona planteja reduir el temps d’espera per als vianants quan premen els botons dels semàfors. També reduir la durada del semàfor per a cotxes del carrer d’Horta Gran per no provocar congestió en aquesta via.

Les propostes, que s’han presentat durant la sessió plenària d’aquest mes de setembre, es refereixen al semàfor de la carretera de València amb el carrer A, just a la nova rotonda d’Icomar davant de l’Obramat. “Els vianants quan toquen el botó per poder creuar han d’esperar més d’un minut a què el color del semàfor canviï al verd. Això pot provocar que la gent es desesperi i vulgui passar amb el color vermell”, ha indicat la consellera.

Per aquest motiu, Vedrina ha demanat al govern municipal que estudiï ajustar els temps d’espera i reacció per aquest tipus de semàfors, que donen prioritat als vianants quan accionen un botó. Una simple acció que milloraria molt la mobilitat i la seguretat dels veïns i veïnes del barri.

La segona proposta fa referència al semàfor de sortida pel carrer d’Horta Gran cap a la carretera de València. En aquest cas, es troba en vermell fins a 2 minuts per als cotxes que volen sortir del barri. “Aquesta espera congestiona la sortida d’aquest punt i provoca nerviosisme i indignació dels conductors”, ha expressat Vedrina.

La consellera suggereix agilitzar també el semàfor o deixar-lo sempre amb senyal de precaució per la incorporació a la nacional i que només es tanqui quan els vianants hagin de creuar, amb un botó amb una resposta ràpida. Novament, una correcció que ajudaria a millorar la mobilitat en aquest punt de la ciutat a tots els veïns i veïnes d’Icomar.

V.Tapias