.

El diputat popular Rafa Luna

El PP ha reaccionat a la signatura feta avui a Tarragona de l’acord que possibilita l’arribada de BCN World afirmant que un projecte de les característiques de BCN World “exigeix el major consens possible”, com així ho han vingut demandant “les entitats socials i econòmiques del territori”.

El PP considera que CiU i PSC han decidit “trencar les negociacions amb la resta de partits”, escenificant un acord “al marge d’aquelles formacions polítiques obertes a arribar a acords” en els tràmits del Parlament de Catalunya. “Entenem que la renúncia a un acord més ampli resta legitimitat al projecte”.

Malgrat això, el PPC continua mantenint la seva voluntat de promoure “un ampli consens” per tal de dotar “d’una majoria més qualificada al mateix”. “Continuarem amb la voluntat de seguir negociant fins a l’últim moment”, afirma.

Els populars mantenen que el projecte “hauria de garantir la promoció de la Marca Costa Daurada i la Marca Tarragona”, i per això mantindran, entre d’altres, “l’esmena en la qual reclamem que una part de la recaptació fiscal del projecte vagi dirigida a la promoció turística de la província de Tarragona. Renunciar a això suposaria una deixadesa en la identitat i promoció del nostre territori”.

D’altra banda, el líder d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), Joan Herrera, ha mostrat la seva incomprensió al pacte entre CiU i PSC respecte el BCN World, i creu que és una “mala proposta i un mal negoci”.

“No entenem com Convergència lidera això”, ha dit, “perquè això no va a favor del país”, i ha afegit que tampoc comprenen “com el PSC ho apuntala”. Herrera també s’ha oposat a l’acord perquè afecta “el model de país”.

Des de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), David Fernàndez ha titllat el pacte de “vergonya”, i ha afirmat que “mafialitza” l’economia catalana. Així, Fernàndez ha apostat per les iniciatives que evitin “convertir aquest país, literalment, en un casino”, ha etzibat.

/* JS para menú plegable móvil Divi */