.

.

TOTS 21


Més d’un centenar de persones participen en la celebració del Dia de la Policia Portuària. Foto: Cedida

El Port de Tarragona ha celebrat, aquest dimecres, la novena edició del Dia de la Policia Portuària, un acte que ha comptat amb més d’un centenar d’assistents. La celebració va començar a les 18h de la tarda al Tinglado 1 del Moll de Costa, una trobada que ha comptat amb la presència del conseller d’Interior del Govern de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, del president del Port, Saül Garreta, del cap de la policia portuària, Manuel Porro, alts representants de diferents cossos policials i de seguretat del territori i, tot l’equip de professionals que conformen el cos de la Policia Portuària del Port de Tarragona, a més de companys i companyes del Port, amistats, familiars i persones interessades en la celebració. És una trobada que vol ressaltar el treball, la implicació i la professionalitat de persones integrades en diferents cossos de seguretat a lal ciutat de Tarragona. Després dels parlaments, el cos de policia ha lliurat un total de gairebé 50 reconeixements a diversos professionals de l’àmbit de la seguretat

L’acte ha estat inaugurat amb un discurs de benvinguda per part del cap de la Policia Portuària de Tarragona, Manuel Porro, qui ha agraït la presència de totes les persones assistents i ha posat de rellevància la importància, de totes i cadascuna de les persones que integren la Policia Portuària del Port. Un cos de policia professionalitzat, compromés amb la protecció i vetllador per la seguretat integral de les instal·lacions portuàries i de l’entorn Port-Ciutat.

En aquesta trobada s’ha assenyalat el fet que la Policia Portuària del Port de Tarragona és un equip que treballa coordinat i, moltes vegades en col·laboració, amb altres cossos i equips de professionals com Capitania Marítima, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana, Bombers del Parc Químic del Port, Bombers de la Generalitat, Salvament Marítim, Protecció Civil, Sanitat Exterior, Salvament Marítim , etc.

En aquest acte, el Port de Tarragona ha otorgat una cinquantena de reconeixements. L’acte ha estat clausurat amb unes paraules del president del Port de Tarragona, Saül Garreta i el Conseller d’Interior del govern de la Generalitat Joan Ignasi Elena.

Un moment del lliurament de distincions. Foto: Cedida

‘Som a terra, mar i aire’

Gairebé una cinquantena de professionals conformen el cos de la Policía Portuària del Port de Tarragona. Un equip que s’encarrega d’accions relacionades amb la seguretat vial i de trànsit, amb la protección portuaria i la seguretat ciutadana, amb el suport a operatives portuàries i amb els dispositus extraordinaris com la gestió de la seguretat en esdeveniments esportius, culturals i insltitucionals que tenen lloc al territorio portuari o de la façana marítima de la ciutat com és Moll de Costa, Serrallo, Passeig Marítim, etc.

Un cos que vetlla per la seguretat al recinte per terra, mar i aire. Per terra, recorrent diàriament els espais portuaris amb vehicles sostenibles I vetllant per la seguretat de les persones I pel bon funcionament de les operatives. Per mar, per augmentar la seguretat en la zona portuaria el cos té integrades dues embarcacions la Llampuga U i la Lluerna U; l’objectiu es augmentar i complementar el servei de vigilancia i segureatat de la zona de serve del Port, des de la mllàmina d’aigua. També s’ha incrementat els nivells de prevenció i resposat davant d’accidents o incidents d’aquest àmbit.. Amb les embarcacions també es dona resposata a demandes i necessitats de la propia Autoritat Portuària per fer algún tipus de seguiment medi ambiental, control de temes diversos i es posa a disposición d’altres administracions que intervenen al Port de Tarragona. I, finalmente per aire mitjançant la nova incorporació de dos drons que acaben d’arrodonir i de potenciar una major seguretat i vigilancia al Port utilitzant les darreres tecnologies. Drons que poden ser gestionats per persones integrades al cos de la policía portuaria ja que han estat formades per fer-ho.

Darreres dades de la Policia Portuària

El cos de la Policia Portuària del Port de Tarragona ha realitzat gairebé 20.000 actuacions principalment serveis realitzats en l’àmbit de la protecció portuària, trànsit i proximitat i comunitat portuària, atenció ciutadana i posant de manifest la seva rellevància en l’ajuda i assistència a la ciutadania.

El cos policial ha donat suport i gestió a les autoritzacions de transports especials, operacions, que necessiten la seva assistència des de l’entrada al recinte portuari fins al seu destí i viceversa. També gestiona controls de trànsit i gestió d’abandonament de vehicles.

Manté una estreta i activa vinculació amb el desenvolupament de la seguretat industrial al Port de Tarragona, per aquesta raó han format part en els simulacres així com la participació en l’activació del PAU, del Pla Interior Marítim i del Pla de Protecció del Port (codi ISPS).

V.Tapias