.

passarella

Imatge virtual de la passarel·la que ha d’unir Tarragona i el passeig marítim.

Fer un passeig marítim nou i que s’adapti a les necessitats dels que visitin aquesta zona de la ciutat és l’objectiu del Port de Tarragona de cara a aquest 2016. El President de l’Autoritat Portuària, Josep Andreu, ha explicat que l’arranjament del passeig es farà de forma simultània a la construcció de la passarel·la que ha d’unir el centre de Tarragona amb el mar superant les vies del tren “la construcció de la passarel·la comporta arreglar també  el passeig marítim. Ara mateix estem esperant la resposta de l’Ajuntament per si hi ha una al·legació en l’exposició pública en què es troba el projecte. En un mes, aproximadament,  hauria de sortir a licitació, la passarel·la. El passeig quedarà dins del domini públic del Port i el Port invertirà en fer un espai nou, un espai més mediterrani i on es pugui practicar esport i passejar sense riscos”. La reforma s’allargarà des del Port Esportiu i fins a la Platja del Miracle.

Ara mateix i segons ha explicat el mateix Andreu el disseny d’aquest nou passeig marítim es troba en un moment inicial però s’espera tenir enllestits els dos projectes de forma conjunta.

El projecte de la passarel·la es va aprovar el el ple municipal del passat mes de gener a l’Ajuntament de Tarragona.

El Port també ha anunciat diferents iniciatives de cara a aquest pròxim any amb edificis emblemàtics de l’Autoritat Portuària

Imatge actual de l'antiga seu de l'APT. Foto:Fetatarragona

Imatge actual de l’antiga seu de l’APT. Foto:Fetatarragona

L’antiga seu de l’APT sortirà a concurs públic. L’objectiu és mantenir l’estructura actual cúbica però amb materials nous. El concurs inclourà la rehabilitació i l’explotació durant 50 anys. El centre es convertirà en un edifici d’oficines que tindrà un assessorament extern amb una consultora que s’encarregarà de la gestió. A més a més també s’arreglarà l’entorn de l’edifici i es vincularà a la tercera fase del Km0 i  a la passarel·la de la ciutat.

L’arranjament de l’Antic Pòsit de Pescadors que ja està en marxa i la seva posada en marxa conjuntament amb la finalització de les fases 2a i 3a del conegut com a KM0 de l’escullera i de la zona portuària seran dues accions més que s’ha de tancar aquest 2016 i han de suposar un canvi d’imatge important pel Port de Tarragona.