.

El president del CIAC, Vicenç Aguilera, i el president del Port, Josep Andreu aquest matí

El president del CIAC, Vicenç Aguilera, i el president del Port, Josep Andreu aquest matí

A partir d’ara, el Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya comptarà amb un nou agent per sumar esforços en benefici i millora del creixement del tràfic de vehicles, el Port de Tarragona.

El president de l’Autoritat Portuària, Josep Andreu, ha recalcat que es tracta d’una indústria de primer nivell i que el port tarragoní té unes infraestructures logístiques i instal·lacions a l’alçada. Aquestes van moure l’any passat uns 60 mil vehicles i enguany es podria tancar amb una xifra superior als 80 mil. Es tracta d’una època de recuperació si es té en compte que fa una dècada se’n parlava de 230 mil unitats.

Andreu, comenta que d’igual mode que amb el clúster químic, “l’objectiu és guanyar competitivitat i projecció” i que la connexió d’ample europeu i l’A27 són “factors clau”

Aquest clúster de l’automoció es va crear fa un any amb cinc socis i actualment en té 110. L’objectiu és “reindustrialitzar el sector de l’automoció a Catalunya, fer més negoci i més tecnologies augmentant la capacitat tecnològica i productiva a nivell mundial” declara el seu president, Vicenç Aguilera. “Cal cooperar entre empreses per ser més competitius a nivell mundial, abastant aquest mercat que està en creixement” comenta.

A escala mundial al 2013 l’automoció va créixer un 3’8% amb la fabricació d’uns 87 milions de vehicles. Espanya és el segon país europeu que més cotxes fabrica i un de cada quatre es fa a Catalunya, on, segons preveu, en els pròxims cinc anys podria créixer entorn d’un 10% les xifres de fabricació.

-Adrià Recasens-

/* JS para menú plegable móvil Divi */