.

Representants del Port de Tarragona a l'estand de Ports of Spain

Representants del Port de Tarragona a l’estand de Ports of Spain

L’objectiu de la infraestructura portuària tarragonina és reforçar els vincles amb el continent americà i donar a conèixer la seva estratègia intermodal ferroviària

Chemmed Tarragona ha col·laborat amb Puertos del Estado en la presència de Ports of Spain a l’Intermodal South America

Per sisè any consecutiu, el Port de Tarragona està present a la fira Intermodal South America, que s’ha celebrat del 7 al 9 d’abril a Sao Paolo (Brasil), una de les principals fires internacionals de transport de mercaderies, logística i comerç exterior que se celebren a Amèrica i on es reuneixen els principals actors del mercat nacional i internacional. El Port de Tarragona hi participa amb l’estand de Ports of Spain i la delegació que ha viatjat a Brasil ha estat encapçalada per la directora Comercial i de Desenvolupament de Negoci, Genoveva Climent, qui ha mantingut diverses reunions professionals amb representants dels diferents agents del sector, empreses privades i navilieres amb presència a Sud-amèrica.

Amb la seva participació al certamen, el Port de Tarragona pretén incrementar el flux comercial amb Brasil, un mercat amb el que es manté un significatiu volum de tràfic de mercaderies, especialment pasta de paper, cereals i les seves farines i cru. Tanmateix, la propera celebració dels Jocs Olímpics el 2016 poden ser un revulsiu per a que augmenti l’exportació de béns d’equipament i maquinaria d’enginyeria des del Port de Tarragona per a desenvolupar obres a Brasil.

D’altra banda, el Port de Tarragona pretén reforçar el vincle que manté no només amb Brasil, sinó també amb altres països sud-americans amb els que també manté tràfic de mercaderies.

Durant aquests dies, Puertos del Estado ha organitzat visites per a les Autoritats Portuàries que han participat en l’estand de Ports of Spain i s’han desenvolupat agendes de treball que han inclòs la visita al port de Santos i trobades institucionals amb les principals empreses del sector

21a edició Intermodal South America

La 21a edició d’Intermodal South America ha acollit més de 600 expositors internacionals i s’han superat els 48.000 visitants de la passada edició. L’Intermodal South America és un gran esdeveniment considerat una excel·lent plataforma estratègica per generar i impulsar nous negocis i associacions, esdevenir una plataforma de llançament, reforçar la marca, joint ventures, vendes i networking.

A més d’ampliar les relacions entre les empreses i ampliar la cartera de clients, expositors d’arreu del món mostren els últims productes i serveis dels equips més moderns i les últimes innovacions tecnològiques per la indústria de la logística.

El Port de Tarragona aposta per la intermodalitat

El Port de Tarragona presenta la seva estratègia intermodal ferroviària com a element clau per a la seva projecció internacional com a hub logístic, alhora que garantir un màxim posicionament a la Mediterrània.

La infraestructura portuària tarragonina fa una aposta decidida per la intermodalitat, i especialment l’ús del ferrocarril, vital per ampliar la seva zona d’influència cap al nord i centre d’Europa i per ser port referent on les línies de vaixells de contenidors puguin carregar i descarregar els seus contenidors i portar-los cap al centre d’Europa. Sens dubte, la connexió eficient entre els diferents mitjans de transport és el gran repte del Port de Tarragona per als propers anys, per poder consolidar-se com un important eix comercial, de transport i de distribució.

Des de la seva ubicació estratègica privilegiada a la Mediterrània, el Port de Tarragona mira cap al futur amb l’objectiu de créixer en tots els tràfics i especialment, en els nous tràfics com la càrrega general, tant en contenidors com no contenitzada. I és que el Port de Tarragona presenta una proposta lògica i competitiva, tant per preu com per servei i hinterland, com una bona capacitat de càrrega i amb eficients connexions ferroviàries.