.

El Tarragona Cruise Port Welcome Center s’ubica al Refugi 1 del Moll de Costa i s’hi han invertit 90.000 euros

El Tarragona Cruise Port Welcome Center s’ubica al Refugi 1 del Moll de Costa i s’hi han invertit 90.000 euros

El Port de Tarragona ha inaugurat aquest dijous la nova zona de recepció de creueristes, situada al Refugi 1 del Moll de Costa. S’han invertit 90.000 euros per adequar l’espai de 1.300 metres quadrats, que servirà com a espai de gestió per a l’entrada i sortida dels 110.000 turistes que enguany entraran per mar a la ciutat en algun dels 65 vaixells que hi arribaran.

El Tarragona Cruise Port Welcome Center es posarà en marxa el dilluns vinent coincidint amb l’arribada del primer vaixell. Entre els serveis que s’hi prestaran hi ha el de validació de bitllets, control d’equipatges, informació turística i zona d’aparcament per a transport públic i privat.

El Tarragona Cruise Port Welcome Center està previst que doni servei a unes 27.000 persones, que són les que començaran o acabaran el seu creuer a la ciutat, del total de 110.000 creueristes que la visitaran. Cal tenir en compte que la majoria de turistes de creuers utilitzaran Tarragona com a escala en el seu viatge, per la qual cosa no hauran de facturar o recollir equipatge. La zona de recepció de creueristes té capacitat per atendre 1.400 persones diàries i un aforament de 1.205 persones.

Està dividit en dos espais: el destinat a les persones que inicien el viatge a Tarragona i el dedicat als que l’acaben. El primer és el gran, amb 815 metres quadrats. Té una zona amb 96 seients, una per donar informació turística, un espai per a cues i mostradors per atendre els viatgers i un darrer on la Guàrdia Civil farà el control d’equipatges. En aquest àmbit també hi tindran presència la Policia Portuària per controlar la mobilitat, els Mossos d’Esquadra per a qüestions de seguretat i ordre públic, i la Policia Nacional per aspectes relacionats amb immigració. A la part exterior hi haurà zona d’aparcament d’autobusos, de taxis i de vehicles particulars, que s’hi podran estar fins a un màxim de 10 minuts per “carregar maletes i acomiadar-se o rebre familiars”, ha concretat el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset.

Cruset ha valorat positivament l’obertura del nou espai que servirà per atendre amb més eficiència els 110.000 passatgers que s’esperen durant la temporada, un 14% més que l’any passat. El nombre de vaixells també puja dels 57 del 2018 als 65 que arribaran enguany. Per Cruset el nou espai és necessari perquè creix el nombre de visitants però també les dimensions dels vaixells que passen per Tarragona, amb la qual cosa l’espai utilitzat fins ara situat a l’antiga Aduana havia quedat petit i generava incomoditats als viatgers. El president del Port s’ha mostrat optimista amb el nou centre i fins i tot no descarta que d’aquí “dos o tres anys” s’hagi de tornar a ampliar si es continua incrementant d’arribada de creueristes.

ACN. Eloi Tost