.

Interior de la cabina de mandos del vaixell. Foto:Cedida

Interior de la cabina de mandos del vaixell. Foto:Cedida

Aquest matí ha atracat a les instal·lacions de DP World Tarragona el vaixell Medkon Izmir, en el que és el primer servei de la nova línea regular de contenidors de la naviliera Medkon Lines, que uneix el Port de Tarragona amb Turquia.
La directora Comercial i de Desenvolupament de Negoci del Port de Tarragona, Genoveva Climent ha entregat una mètopa al capità del vaixell en un acte que ha comptat també amb la presència de Nejat Olcay, director de Medkon Iberia, Jose Luís Romero, responsable d’Operacions de DP World Tarragona i Lorena Aliaga del departament comercial de DP World Tarragona.
El Medkon Izmir ha atracat al moll d’Andalusia Port de Tarragona procedent d’Algèria. El vaixell té una eslora de 100,8 metres, una màniga de 20,2 metres y un calat de 8,21 metres. A les instal·lacions de DP World Tarragona ha descarregat, i ha carregat un total de 150 Teus (contenidors de 20 peus) que s’exportaran al mercat turc.
Aquest nou servei regular de contenidors que s’inicia avui amb el vaixell Medkon Izmir, té un temps de trànsit de 6 dies, i una periodicitat de 10 dies, amb el que serà el servei de contenidors amb el temps de trànsit més ràpid del mercat. A Turquia, aquest servei fa escala al port d’Istanbul, Izmir i Gebze. Addicionalment als ports turcs, aquest servei també fa escala a Bizerte (Tunis), Misurata (Líbia) i Argel (Algèria).
El servei està representat a Espanya per Medkon Iberia, SL. Castelló Shipping SA són els agents oficials de booking i el vaixell està operat al Port de Tarragona per DP World Tarragona.
La naviliera Medkon Lines connecta el Port de Tarragona al mercat turc, donant resposta a les exigències per part del sector exportador del territori, i d’aquesta manera s’afavoreix l’elevat volum d’intercanvi comercial existent amb Turquia. Medkon Lines ha escollit el Port de Tarragona per a instal·lar la seva base d’operacions a Espanya amb l’objectiu d’apropar el teixit empresarial i industrial del hinterland del Port al mercat turc.