.

.

TOTS 21


Uns 40 camions seran inspeccionats cada dia

Uns 40 camions seran inspeccionats cada dia

El Port de Tarragona estrena avui l’últim i més avançat escàner d’Inspecció Fronterera d’entre els vuit que hi ha a tot l’Estat amb una inversió global de 7’2 milions d’euros i previst per controlar uns 40 camions diaris.

L’Autoritat Portuària ha fet una inversió total de 7’2 milions d’euros entre l’escàner que ha costat 2’3 milions, l’edifici on se situa uns 400 mil euros i uns quatre milions més entre els edificis de control i el de Punt d’Inspecció Fronterera, tot en un mateix espai, el moll d’Andalusia, per tal de “reduir d’una banda el temps en les diverses fases de control i també els costos de transport, guanyant competitivitat” ha destacat el president del Port, Josep Andreu.

Interior de la nau on hi ha l'escàner

Interior de la nau on hi ha l'escàner

L’escàner té la capacitat de controlar en una hora uns 25 camions amb contenidors de 40 peus, invertint en cadascun uns 3-5 minuts, tot i que es preveu que al dia s’inspeccionin una quarantena.

La directora del departament de Duanes i Impostos Especials de l’Agència Tributària, qui fa el control, Maria Pilar Jurado, comenta que amb aquest escàner el Port de Tarragona entra a formar part i el situa entre els ports acreditats en matèria de seguretat de la Unió Europea.

Monitor de la sala de control

Monitor de la sala de control

Jurado comenta que “la instal·lació de l’escàner suposa un control no intrusiu analitzant la mercaderia dins dels contenidors sense necessitat d’una tercera inspecció física evitant si no escau l’apertura del contenidor i el temps d’estalvi que això suposa”. Segons diu, “en aquest tipus de control s’hi troba des de droga camuflada o no fins a tràfic de comerç il·lícit per no pagar tributs”.

Formen part de les tasques de control funcionaris de l’Agencia Tributaria i la Guàrdia Civil.

-Adrià Recasens-