.

El president del Port, durant una reunió en la trobada europea

El president del Port, durant una reunió en la trobada europea

El Port de Tarragona i ChemMed han estat presents, un any més a la edició anual de l’EPCA (European Petrochemical Association), un esdeveniment de rellevància internacional què és el punt de trobada per excel·lència del sector petroquímic a Europa, i de la qual el Port de Tarragona n’és soci.

700 empreses químiques i un total 2.500 assistents de 52 països d’arreu del món s’han donat cita a Budapest
(Hongria) des del dissabte 1 d’octubre, i fins avui dia 4 dia en que finalitzarà aquest esdeveniment, que serveix per valorar i avaluar les tendències i futur del sector.

El president del Port de Tarragona, i vicepresident de ChemMed Tarragona, Josep Andreu; i la directora Comercial i de Desenvolupament de Negoci i vocal de ChemMed, Genoveva Climent, han liderat la representació del clúster ChemMed i del Port de Tarragona a Budapest, en aquest important fòrum de la química on han dut a terme reunions i networking amb empreses del sector petroquímic (productores, auxiliars, d’emmagatzematge i de transport).

El Port de Tarragona i ChemMed valoren positivament la presència en aquests tres dies de trobades i reunions en els que s’han establert contactes amb diferents empreses del sector, i l’interès que han manifestat pel clúster i pel territori.

Satisfacció continguda i preocupació

En les diverses reunions B2B (business to business) que s’han mantingut en el marc d’aquesta fira s’ha constatat que, si bé el clúster ChemMed Tarragona té una bona valoració i es compleixen les expectatives de promoció i posicionament internacional, la falta de connexió ferroviària del territori amb ample UIC, o fins i tot, el fet de no
poder disposar d’un calendari real d’execució de les obres que permetria connectar directament Tarragona amb el mercat europeu, és una gran limitació al creixement orgànic del sector petroquímic i del Port de Tarragona, alhora que representa un fre per a l’atracció de nous projectes i noves inversions al territori.

En aquestes trobades B2B s’ha promocionat el clúster ChemMed, així com els avantatges i serveis logístics i d’intermodalitat que ofereix el Port de Tarragona en el moviment de productes químics i petrolífers. Tot amb l’objectiu d’afavorir els contactes amb les indústries químiques i amb les empreses de transport del sector
petroquímic.