.

.

TOTS 21


El Port de Tarragona es vol donar a conèixer al món

El Port de Tarragona es vol donar a conèixer al món

Entre les línies estratègiques del 2014 i en endavant, el Port de Tarragona aposta per la projecció internacional. En aquest sentit s’ha posat l’ull a indrets com el nord d’Àfrica o la Xina, ha explicat aquest matí el president del Port de Tarragona, Josep Andreu, per “atreure nous mercats”.

La projecció a l’exterior, d’una banda en el sector químic que suposa el 60% de la producció del port tarragoní, mitjançant el ChemMed Tarragona. També promocionar-se pel Mediterrani per a nous posicionaments, per exemple al nord d’Àfrica. S’ha fixat també com a línia de treball la Xina com a “projecte ambiciós” on ja està previst fer una visita institucional al mes de juny/juliol.

Són algunes de les previsions d’aquest 2014 esperant millor “el mal any” que va significar el 2013 ha explicat Andreu. I és que el Port va tancar l’any anterior amb una caiguda significativa dels tràfics i dels ingressos, amb una davallada del 17’7%, en un any complicat els sectors com el carbó o els cereals en l’agroalimentari amb caigudes del 41% i 26% respectivament. “Va ser un any de molta pluja i ens convé poca” ha bromejat Andreu. Tot i així els beneficis van ser de més de 4 milions d’euros.

Seran els sectors que caldrà millorar a la vegada que guanyar en nous sectors com el ferro, l’acer, els àrids i seguir potenciant el de contenidors.
Durant el 2013 el Port va moure 28 milions de tones i va caure fins a la sisena posició al conjunt de l’Estat on sempre es disputa la quarta i cinquena posició amb Bilbao i Cartagena. Pel que fa a ingressos, va obtenir 10 milions d’euros menys.

Seguint la línia de promoció exterior, aquest dimarts una delegació del Port marxa a Miami per prendre part en una de les fires internacionals més importants del sector.

-Adrià Recasens-