.

La intenció d’aquesta trobada és donar resposta a l’actual tendència del mercat.

Participants vinguts de diversos llocs d’Espanya, Portugal, Regne Unit, Holanda i França han protagonitzat dijous i divendres la primera edició del Workshop Hub Day, una jornada de treball organitzada pel Port de Tarragona amb l’objectiu de  celebrar una trobada amb els diferents actors del sector per buscar línies de millora i potenciació de la Mediterrània com a plataforma logística del sud d’Europa i com a porta d’entrada alternativa a la zona ARA (ports d’Amsterdam, Rotterdam i Anvers).

La intenció d’aquesta trobada és donar resposta a l’actual tendència del mercat. Des del Port de Tarragona s’ha constatat que els fluxos procedents d’Orient Mitjà entren a Europa pels ports de la zona ARA. En els darrers anys, els grans hubs internacionals han crescut de manera exponencial i la centralització de les mercaderies al nord d’Europa perjudica la regió mediterrània.

La jornada ha servit per posar en comú les visions, opinions i necessitats dels diferents actors del mercat per millorar el posicionament, infraestructures i serveis del Port de Tarragona amb la finalitat de millorar la competitivitat davant els ports del nord d’Europa.

Després que el dijous es dugués a terme la presentació del cas de Tarragona a la sala d’actes de l’Autoritat Portuària, aquest divendres s’ha dut a terme la jornada de treball pròpiament dita al Teatret del Serrallo. El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, i el de Puertos del Estado, José Llorca, han estat els encarregats d’inaugurar aquesta sessió.