.

.

TOTS 21


Imatge del portaavions. Foto Diari de Tarragona

Imatge del portaavions. Foto Diari de Tarragona

El Port de Tarragona acollirà un portaavions de l’armada nord-americana amb prop de 6.000 militars de l’armada dels Estats Units segons informa avui el Diari de Tarragona.

Es tracta d’un buc de guerra amb propulsió nuclear de la classe Nimitz, l’USS Dwight Eisehower i que farà escala a la ciutat durant quatre dies del mes d’abril. L’embarcació podria atracar al dic de Llevant o al moll de Cantàbria i seria la més gran acollida per l’Autoritat Portuària.

En declaracions al Diari, el president el Port, Josep Andreu, preguntat per la propulsió nuclear del vaixell, assegura que demanaran totes les garanties de seguretat necessàries. Fa tres setmanes els va visitar un càrrec adjunt de l’ambaixada nord-americana per tornar a veure les instal·lacions portuàries.

Andreu afirma que la confirmació oficial no arribarà fins al mateix mes d’abril.

Impacte econòmic positiu

L’Ajuntament valora positivament l’impacte econòmic que suposa a la ciutat l’arribada de vaixells com el portaavions nord-americà.

En declaracions a Tarragona21, la portaveu municipal, Begoña Floria, comenta que el Port de Tarragona fa temps que rep vaixells d’aquest tipus i que han rebut la informació sobre la “possible” arribada d’aquest portaavions al mes d’abril, tot i que no està confirmat.

Segons Floria “l’Ajuntament de Tarragona està a favor de la cultura de la pau tot i que no és un Ajuntament declarat antimilitar” i afegeix que “és un decisió que recau i forma part del Port i ho acceptaríem dins del marc del respecte i la legalitat”. A més recorda que ja s’han rebut altres vaixells militars com el JFK o recentment el patruller Cazadora, i que l’impacte econòmic per a la ciutat en sector com el comercial dels últims casos gira entorn als 4 milions d’euros.