.

Torres d'enllumenat públic al moll del Port de Tarragona on es porta a terme el tràfic de carbó

El Port de Tarragona està instal·lant un sistema electrònic per controlar de forma remota el centenar de torres d’enllumenat públic de què disposa als molls i regular-ne l’encesa en funció de les necessitats operatives. Els projectors de llum consumeixen la meitat de la factura elèctrica del port i segons el director d’Instal·lacions i Medi Ambient, Carles Segura, amb aquesta mesura s’estalviarà un 20% d’energia. El Port també renova la seva flota de vehicles amb models elèctrics, híbrids i més eficients. Aquests són dos dels compromisos adoptats dins el programa ‘Acords voluntaris’ de reducció de gasos d’efecte hivernacle que impulsa la Generalitat i que s’ha presentat aquest dijous a Tarragona.

L’Autoritat Portuària de Tarragona emet anualment unes 2.685 tones equivalents de CO2 a l’atmosfera, bona part de les quals corresponen a la despesa elèctrica. En aquest àmbit, l’enllumenat públic representa la meitat de la factura total, de manera que s’ha plantejat racionalitzar l’encesa de les diferents torres instal·lades al recinte portuari per evitar un malbaratament d’energia. Així es pretén assolir un estalvi d’almenys el 20%.

A més, el Port està renovant la seva flota de vehicles per automòbils més eficients, entre els quals n’hi ha un d’híbrid i dos d’elèctrics. En un futur, l’Autoritat Portuària es planteja instal·lar punts de recàrrega públics a les seves instal·lacions quan existeixi una demanda real per part d’operadors i proveïdors. El Port també ha format un terç de la plantilla en conducció eficient i preveu millorar els paràmetres d’eficiència energètica de tots seus edificis.

/* JS para menú plegable móvil Divi */